Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: OpenAI årsag til Microsofts tårnhøje værdi / Teleselskabet 3 bruger teledata til at beregne folkemængde ved tronskifte / Sådan får du kunstig intelligens til at hjælpe med din jobansøgninger

OpenAI årsag til Microsofts tårnhøje værdi. Teleselskabet 3 bruger teledata til at beregne folkemængde ved tronskifte. Sådan får du kunstig intelligens til at hjælpe med din jobansøgninger. Konsulenthus skifter navn, og så er det i dag 21 år siden, at rumfærgen Columbia tog afsted på sin sidste mission.

Godmorgen folkens

Det er i dag tirsdag den 16. januar og her har I Computerworlds morgen-briefing.

Denne morgen er det igen Jacob Wittorff, der har indtaget morgen-briefingen-tronen og sidder klar til at levere dagens første nyhedsoverblik.

Dagens første historie handler om OpenAI og ChatGPTs effekt på Microsofts markedsværdi.

OpenAI årsag til Microsofts tårnhøje værdi

Det er Microsoft massive investeringer i OpenAI, virksomheden bag ChatGPT, der er årsagen til, at Microsoft igen er blevet verdens mest værdifulde virksomhed.

Det mener flere investeringsekspert ifølge Børsen.

“Microsoft sidder lige i smørhullet, når det gælder kunstig intelligens. For første gang i 30 år kommer de med en ny knap til deres keyboard – copilot-knappen. Så man kan sige, at de virkelig sidder det rigtige sted nu og her,” siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank til Børsen.

Han får opbakning fra Nina Movin, administrerende direktør Otto Mønsteds Fond, der også peger på OpenAI som forklaringen på Microsofts børssucces.

Teleselskabet 3 bruger teledata til at beregne folkemængde ved tronskifte

Mobilselskabet 3 har analyseret data fra telemaster i det indre København, og anslår på den baggrund, at cirka 300.000 mennesker var forsamlet i København i forbindelse med tronskiftet søndag.

3 oplyser, at datasættet er indsamlet søndag i tidsrummet mellem 14 og 15 på tre forskellige lokationer i det indre København. Det er sket ved at se, hvor mange mobiltelefoner, der var tilstede på lokationerne, hvilket gør det muligt at estimere antallet af personer, som var forsamlet.

Mere specifikt anslår 3 på baggrund af datasættet, at der på Christiansborgs slotplads var forsamlet 174.000 deltagere, hvilket er 370 procent flere end søndagen før.

På Kongens Nytorv var der blev der samlet 52.000 personer, hvilket 247 procent flere sammenlignet med søndagen før, mens der ved Amalienborg var samlet 73.000, hvilket er 152 procent flere sammenlignet med søndagen før.

Få kunstig intelligens til at hjælpe med din jobansøgninger

Computerworld it-jobbank har netop lanceret værktøjet AI Apply Helper, der kan hjælpe dig med at skrive ansøgninger.

It-jobbank oplyser, at det nye værktøj henvender sig til it-professionelle, der er bedre til skrive kode eller lede et team, end de er til at skrive en ansøgning.

“Vi ved, at rigtig mange jobsøgende it-kandidater kan have svært ved at ”sælge sig selv” i ansøgningen overfor en måske kommende arbejdsgiver,” lyder det i en meddelelse fra jobportalen.

AI Apply Helper er stadigvæk i beta, og du kan gratis bruge tjenesten til at skrive ansøgninger, men du kan dog maksimalt skabe 100 ansøgninger om måneden med værktøjet.

Prøv selv AI Apply Helper her

Konsulenthus skifter navn

Sidste år blev Peak Consulting Group opkøbt af konsulenthuset Emagine, og nu tager Peak Consulting Group det sidste og endegyldige skridt i integrationen i den nye koncern og vil nu også skifte navn til Emagine.

"Med ét koncept for løsninger, navn og fælles identitet står vi endnu stærkere i mødet med vores kunder og deres behov, og det ser vi frem til at udnytte i 2024 og årene fremover," siger Anders Gratte, koncerndirektør i Emagine i en pressemeddelelse.

Emagine har siden opkøbet arbejdet med at skabe fuld integration mellem de to selskaber, hvilket blandt andet indebærer, at hele koncernen nu bruger de samme it-systemer og processer.

I dag for 21 år siden tager rumfærgen Columbia afsted på sin sidste rejse

Den 16. januar 2003 letter rumfærgen Columbia fra Cape Canaveral i Florida i det, der bliver rumfærgens sidste rejse.

For blot 16 dage senere brænder færgen op, da den på sin vej tilbage gennembryder jordens atmosfære.

Alle Columbias syv besætningsmedlemmer omkommer ved ulykken.