Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Maner til ro efter de seneste dages bølge af DDoS-angreb mod Danmark: Gør sjældent alvorlig skade

Center for Cybersikkerhed maner til ro efter, at en stor bølge af DDoS-angreb har væltet ind over Danmark i de seneste dage.

DDoS-angreb er ganske vist forstyrrende og irriterende, men de gør sjældent alvorlig skade.

Sådan lyder det fra Center for Cybersikkerhed efter, at en veritabel bølge af DDoS-angreb i de seneste dage har ramt Danmark og danske hjemmesider.

Bag bølgen af overbelastningsangreb har stået en russisk hackergruppe, som har begrundet angrebene med, at Danmark støtter Ukraine.

Blandt andet er flere lufthavne og kommuners hjemmesider blevet oversvømmet af trafik i en grad, så de er kollapset.

Direktør for Center for Cybersikkerhed, Mark Fiedel, meddeler, at Center for Cybersikkerhed i dag regner DDoS-angreb som ‘en del af normalbilledet.’

“Der vil være mere stille perioder, hvor aktørernes opmærksomhed er rettet andre steder hen, og så vil der være mere aktive perioder, når de cyberaktivistiske grupper reagerer på, eksempelvis Danmarks fortsatte støtte til Ukraine," siger direktøren.

Ifølge ham rammer DDoS-angrebene for det meste hjemmesider, som ikke indeholder kritiske informationer.

Derfor er angrebene mest af alt generende og forstyrrende, når de står på. Men bagefter er skaden som udgangspunkt begrænset.

Mark Fiedel peger på, at aktivisterne - som han kalder bagmændene - som regel er hurtigt videre, når først de ramte organisationerne har fået forsvarsværkerne oppe at stå.

“For aktivisterne handler det om at få opmærksomhed, og når angrebet bliver fanget af tekniske modforanstaltninger, har angrebet ikke længere en synlig effekt. Så selvom aktivisters overbelastningsangreb kan have en meget synlig effekt, så er de langt fra lige så bekymrende som for eksempel kriminelles og staters løbende forsøg på at ramme danske myndigheder og virksomheder,” lyder det fra Mark Fiedel.