Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Google/Iwan Baan)

Frustrerede Google-ansatte må arbejde fra cafe: Wifi virker ikke i Googles vilde nye hovedkvarter

Medarbejdere i Googles futuriske og splinternye hovedkvarter i San Fransciso må gå på cafe for at få Wifi. For Wifi virker ikke i bygningen.

Adgangen til Wifi er for medarbejdere i mange virksomheder i dag lige så vigtig og naturlig som adgangen til toiletter og rent vand.

Frustrationen er derfor til at tage at tage og føle på, når det trådløse internet ikke virker. Det forstyrrer, ødelægger flowet i arbejdsopgaverne, forhindrer opgaver i at blive løst.

Og sådan har det været i flere måneder i Googles prangende og innovative nye hovedkvarter i San Fransisco, som er tegnet af danske Bjarke Ingels.

Ifølge Reuters har der i flere måneder været problemer med Wifi-netværket i bygningen, som har været enten helt væk eller - i bedste fald - stærkt ustabil.

Googles nye bygning er bygget med samarbejde og fællesskab i centrum. Det betyder, at bygningen i sit design lægger op til, at medarbejderne flytter sig rundt efter teams og opgaver i de lækre lokaler.

Men det er der ikke så meget af for tiden, da medarbejderne - der i stor stil anvender bærbare computere - er nødt til at slå sig ned på de skrivebords-pladser, der er udstyret kablede internet-forbindelser.

Ifølge Reuters anvender en del medarbejdere deres mobiltelefoner som hotspot for deres bærbare computere for at komme på nettet.

Gå på cafe

Chefer i bygningen har desuden opfordret medarbejderne til at gå uden for eller bevæge sig over til en nærliggende cafe, hvor Wifi-signalet er godt, ligesom Google i de senere uger har udstyret en del medarbejdere med nye computere med stærkere Wifi-chip.

“Man skulle mene, at verdens førende internet-selskabet kunne finde ud af at løse det her,” siger en unavngiven medarbejder til Reuters.

Google erkender overfor Reuters, at der er problemer med det trådløse internet i bygningen.

Der er blevet foretaget ‘adskillige forbedringer for at adressere problemet,’ og Google sigter efter at have løst det i løbet af nogle uger. hedder det.

Google fortæller ikke, hvad problemet helt konkret skyldes.

Ifølge Reuters mener medarbejderne, at problemet skyldes bygningen svulmende og buede kæmpetag, som ‘sluger bredbånd som Bermuda-trekanten.’

Google udvikler blandt andet sin nye AI, Gemini, i bygningen.

Reuters har spurgt Gemini direkte, om Google i sit hovedkvarter har anvendeligt Wifi.

Her svarer Gemini ifølge mediet ‘forsigtigt optimistisk.’

“Det er højst sandsynligt, at Bay View-campusset har Wifi. Det vil være overraskende, hvis det ikke er tilfældet, da det er hovedkvarter for et førende tech-selskab,” svarer Googles egen AI.