Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Oracle kommende datacenter kan rumme otte jumbojets / Dansk fintech-virksomhed skal hjælpe asiatisk ekspansion i Europa / Hver fjerde kvinde takker nej til karriere i it-branchen

Oracle kommende datacenter kan rumme otte jumbojets. Dansk fintech-virksomhed skal hjælpe asiatisk ekspansion i Europa. Hver fjerde kvinde takker nej til karriere i it-branchen. Elon Musk annullerer tidligere CNN-værts talkshow på X efter interview.

Godmorgen kammerater

Det er i dag torsdag, og her har du ugens næstsidste morgen-briefing fra Computerworld.

Denne morgen er det igen Qëndrim Fazliu, der ord for ord har stykket dagens første nyhedsoverblik sammen til dig.

God dag og god læselyst.

Hver fjerde kvinde takker nej til karriere i it-branchen

Hver fjerde kvinde finder it-branchen mindre attraktiv for kvinder end andre brancher.

Det viser en helt ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for fiber- og netværksvirksomheden GlobalConnect.

Her er 1.000 kvinder fra 18-65 år blevet spurgt til deres syn på it-branchen.

Derfor er der brug for at gøre op med de gamle fordomme, mener HR-direktør i GlobalConnect, Annette Otto.

"Vi har et alvorligt problem som branche og samfund, når it-branchen er langt nede på kvinders lister over karrieremuligheder. Dels fordi branchen har akut mangel på hænder, der forsinker digitale udviklingsprojekter," siger Annette Otto fra GlobalConnect.

Trods gunstige jobmuligheder, gode løn- og arbejdsvilkår, mange udviklingsmuligheder og chancen for at sætte sit konkrete præg på udviklingen af det danske samfund, finder mange kvinder fortsat it-branchen mindre attraktiv end andre brancher.

Mere end hver fjerde (26 procent) ser det som mindre attraktivt for kvinder at arbejde i it-branchen i forhold til andre brancher. For de unge kvinder mellem fra 18-34 år kigger en endnu større del, 29 procent, med skepsis på en karriere i it-branchen, mens kun 13 procent ser branchen som mere attraktiv end andre brancher.

Oracle kommende datacenter kan rumme otte jumbojets

Oracle skal i gang med at bygge et gigantisk datacenter, der bliver så stort, at det kan rumme otte Boeing 746-fly - fra næse til hale.

Det kom frem i forbindelse med selskabets kvartalsregnskab, der viser en stigning i virksomhedens nettoindtægter på 27 procent.

Efterspørgslen på Oracles cloud-services er årsagen til, at man bliver nødt til at bygge det store datacenter. For at sætte det i perspektiv, så voksede selskabets cloud-infrastrukturforretning med 53 procent og udgør nu 75 procent af selskabets samlede indtægter på 9,9 milliarder dollar, svarende til omkirng 67,5 milliarder kroner.

Selv om Oracle vokser på cloud-området, så udgør selskabet dog fortsat mindre end fem procent af det globale cloud-marked.

Dansk fintech-virksomhed skal hjælpe asiatisk ekspansion i Europa

Den danske fintech-virksomhed Inpay er gået sammen med den asiatiske betalingstjenesteudbyder Tranglo i et samarbejde, der skal fremskynde sidstenævntes europæiske ekspansion.

Det skriver Inpay i en pressemeddelelse.

Tranglo, der er Asiens førende udbydere af tjenester til optankning af taletidskort og pengeoverførsler på tværs af landegrænser, har med samarbejdet fået mulighed for at tilbyde øjeblikkelige udbetalinger i yderligere 24 europæiske lande ved hjælp af en enkelt integration.

Samtidig har samarbejdet allerede betydet forbedringer af overførselshastigheder og omkostningsbesparelser, lyder det.

Helt konkret betyder det, at Tranglos kunder kan nyde godt af hurtigere transaktioner, med transaktionstider, der er faldet fra to dage til kun 60 sekunder.

Inpay blev grundlagt i 2008 og har 200 medarbejdere fra mere end 45 lande fordelt på kontorerne i København og London.

Elon Musk annullerer tidligere CNN-værts talkshow på X efter interview

Elon Musk har droppet aftalen om et nyt talkshow, der skulle køre på det Musk-ejede sociale medie X, hvor den tidligere CNN-vært Don Lemon skulle være vært.

Det skete få timer efter, Don Lemon havde interviewet Elon Musk. Interviewet skulle være en del af talkshowets første afsnit.

Det skriver CNBC.

Umiddelbart efter interviewet modtog Lemon en besked fra Musk, hvor der blot sted "kontrakt afsluttet," lyder det fra Don Lemon.

Den tidligere CNN-vært oplyser dog, at han har tænkt sig at udgive interviwet med Musk på både X og på YouTube trods annulleringen af talkshowet på det sociale medie.

Elon Musk har ikke direkte kommenteret på, hvorfor han har droppet aftalen med Don Lemon, men han har skrevet på X, at Lemons tilgang manglede autencitet og blot var CNN på sociale medier.

Aftalen om talkshowet, der skulle sendes tre gange om ugen, blev annonceret i januar måned, da X forsøgte at skabe mere videoindhold på mediet og lokke flere store navne til. Det har dog ikke været en udpræget succes.