Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft er hackernes favorit / Microsoft dropper Priden / Tidligere Miracle-CTO skifter til Bankdata / Crayon øger salget for femte år i streg

Microsoft er hackernes favorit. Microsoft dropper Priden. Tidligere Miracle-CTO skifter til Bankdata. Crayon øger salget for femte år i streg. Netflix lancerer fem spil til mobil.

Godmorgen, og velkommen til denne Kristi Himmelfartsudgave af Morgenbriefing fra Computerworld.

I dag er det Thomas Møgelbjerg, der er stået tidligt op for at bikse dagens hurtige nyhedsoverblik sammen til jer.

Og uanset om du holder fri eller ej, skal du have tak for at læse med.

Microsoft er hackernes favorit

Når falske mails fra hackere tikker ind i indbakken, kommer de oftest fra nogen, der udgiver sig for at være fra Microsoft.

Det viser den seneste Brand Phishing Rapport for første kvartal af 2024, foretaget af it-sikkerhedsfirmaet Check Point Research.

Oftest sker det, når hackere forsøger at få ofre på krogen i et phishingangreb, hvor de udgiver for at være fra Microsoft i 38 procent af tilfældene.

Siden tredje kvartal af 2023 har Microsoft været den mest anvendte virksomhed i forsøget på at stjæle personlige oplysninger, viser rapporten.

De virksomheder, som cyberkriminelle oftest udgav sig for at være i første kvartal 2024, ser således ud:

- Microsoft (38 procent)
- Google (11 procent)
- LinkedIn (11 procent)
- Apple (5 procent)
- DHL (5 procent)
- Amazon (3 procent)
- Facebook (2 procent)

Microsoft dropper Priden

Vi fortsætter ned ad Microsoft-sporet – dog ændrer vi retningen radikalt.

Microsoft trækker sig nemlig som sponsor af den københavnske Pride-festival.

”Vi har truffet valget for at sikre et uforbeholdent fokus på vores indsats for diversitet, inklusion og menneskerettigheder,” skriver Camilla Hillerup, HR-Direktør i Microsoft Danmark, i en kommentar til Finans.

”Det er vigtigt at understrege, at denne beslutning ikke afspejler en ændring i Microsofts fortsatte engagement på disse helt centrale dagsordener,” fortsætter hun.

Dermed følger Microsoft en række virksomheder, der har valgt at stoppe med at støtte Pride-festivalen, efter at Copenhagen Pride tilbage i februar annoncerede, at de ville undersøge alle kommercielle partnere om deres interesser og aktiviteter i Israel og Palæstina.

Også danske erhvervsgiganter som Novo Nordisk, A.P. Møller-Mærsk og DFDS har i løbet af den seneste uge valgt at stoppe samarbejdet med Copenhagen Pride i 2024.

Tidligere Miracle-CTO skifter til Bankdata

Simon Møgelvang Bang bliver Vice President for Securities and Custody hos Bankdata.

”Jeg er udvikler af baggrund, og det er der, jeg har min identitet. Min erfaring er, at man kan træde i karakter over for kunderne, når man har en solid teknologisk forståelse. De præsenterer forretningsproblemerne, og så kommer vi med den teknologiske løsning,” siger Simon Møgelvang Bang i en pressemeddelelse fra Bankdata.

Han kommer fra en stilling som Director of Architecture & Intelligence and Technology hos Bunker Holding, og før det havde han en ledende rolle i Miracle, hvor han blandt andet var CTO og havde ansvaret for virksomhedens strategiske salg.

Simon Møgelvang Bang kender Bankdata indefra, da han under sin tid i Miracle var med til at implementere Openshift og Quarkus i Bankdata.

Bankdata er ejet af otte danske pengeinstitutter, herunder Sydbank, Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank.

Crayon øger salget for femte år i træk

”Jeg er stolt af, at vi i Crayon A/S nu 21 kvartaler i træk fortsætter vores stærke, profitable vækstrejse.”

Sådan skriver Allan Jakobsen, CEO i Crayon, på sin Linkedin-profil, efter at selskabet endnu engang kunne præsentere et regnskab med vækst.

Den samlede omsætning i Crayon vokser til 499 millioner kroner i første kvartal 2024, hvilket er 15 procent mere end samme periode sidste år.

Resultatet (EBITDA) for Q1 ender på 16,7 millioner kroner, hvilket er en stigning på 13 procent i forhold til sidste år.

”Det er resultatet af en flot og fokuseret indsats fra alle mine dygtige kolleger i Crayon A/S, der altid sidder på kundens side af bordet. Stor tak til alle Crayonites for en meget stærk start på året, hvor vi igen tager markedsandele,” skriver Allan Jakobsen yderligere.

Netflix lancerer fem spil til mobil

Vi afslutter dagens morgenbriefing med en let note.

Hvis du er Netflix-abonnent, kan du se frem til fem nye spil på mobilen i løbet af maj måned.

Dermed udvider Netflix sit voksende katalog af interaktive fiktionsspil baseret på populære Netflix-serier.

De fem spil er: SEGA's Sonic Mania Plus, Braid, Paper Trail, Katana Zero og Virgin River.

Netflix Games er inkluderet i alle Netflix-medlemskaber uden reklamer eller køb i appen.