Nordea presses af IBM's dødsdom over OS/2

Nordea må bruge millionbeløb på at konvertere de OS/2-baserede programmer til Windows, efter IBM har valgt snart at tage livet af styresystemet. Først ved årskiftet kommer den længe ventede overordnede plan for it i storbanken.

IBM?s beslutning om snart at tage livet af styresystemet OS/2 får økonomiske konsekvenser for Nordea.

Konkurrenterne har for længst skiftet til Windows-platformen, men den nordiske storbank bruger fortsat OS/2 flere steder. Derfor bliver dødsdommen startskuddet for en konvertering til Windows, erfarer Computerworld.

Nordea ønsker ikke at oplyse prisen for konverteringsarbejdet, men det kan blive dyrt. Da Danske Bank i slutningen af 90'erne konverterede fra OS/2 til Windows, kostede det således et trecifret millionbeløb, der dog også dækkede over investering i nye pc?er og et intranet, oplyser vicedirektør Peter Schleidt fra Danske Bank.

Ifølge Nordea-direktør Peter Lybecker, der har ansvaret for processer og teknologi i koncernen, bliver investeringen hos Nordea dog slet ikke i den prisklasse.

? Vi vidste, at vi ville komme i denne situation. Derfor er der i dag meget få applikationer, der er OS/2-afhængige, siger han.

Nordea har for nogle år siden ? mens afhængigheden af OS/2 var større ? regnet på konvertingsopgaven. Den gang lød regningen på 150 millioner kroner, erfarer Computerworld.

Standardiseringen på Windows er blot en af flere i Nordea. Motoren i den interne administration er således software fra tyske SAP. Men ifølge Peter Lybecker er det ?næppe sandsynligt?, at der også på den kundevendte side ? i filialerne ? satses på SAP-software. I dag kører hvert land stort set sine egne filialløsninger.

Nordea vil ikke ? i modsætning til Danske Bank ? satse på et og samme system til alle landes filialer.

? Vi har en helt anden strategi, siger Nordea-direktør Peter Lybecker.

Hvilken, ønsker han dog ikke at løfte sløret for endnu. Noget tyder imidlertid på, at "masterplanen" ? som han kalder det ? for fremtidens it-struktur, præsenteres sent i december.

Nordeas tidligere it-direktør, nordmanden Jarle Haug, er netop blevet afløst af den 44-årige Magnus Norrström, der begyndte på sit nye job i mandags.

Magnus Nordström får reference til den øverst it-ansvarlige, vicekoncernchef Markku Pohjola. Han bliver dermed sideordnet med danskeren Peter Lybecker, der har ansvaret for processer og teknologi.

Denne artikel stammer fra fredagens trykte udgave af Computerworld. Læs mere i "Det evige opgraderingsræs" i magasinet CIO, som følger med avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere