Danske virksomheder insourcer it-drift igen

Efter en lang bølge med outsourcing begynder flere danske virksomheder nu i stedet at tage dele af deres it-drift hjem igen. Det sker, fordi de er utilfredse med kvaliteten.

Efter år med en outsourcing-bølge af hele eller store dele af virksomhedernes it-drift, går tendensen nu imod at flere danske virksomheder tager dele af deres it-drift hjem igen.

Det sker typisk, fordi firmaerne er utilfredse med kvaliteten, prisen eller fleksibiliteten af deres outsourcing-aftaler.

Opgaverne har nemlig nu været outsourcet så længe, at virksomhederne er blevet mere modne i deres indkøb af outsourcing-ydelser.

- Nu har de fået nogle erfaringer. De ved, hvad man kan forvente af en stor outsourcing-kontrakt, og de ved, hvor de vil have forbedringer, siger Karsten Fogh Ho-Lanng fra analyseinstituttet IDC.

Diskret outsourcing

Ifølge Karsten Fogh Ho-Lanng går tendensen i retning mod den såkaldte diskrete outsourcing, som betyder, at firmaerne køber mere forædlede outsourcing-ydelser, som eksempelvis en specialist i application management i stedet for en væg-til-væg outsourcing af hele it-driften.

- Den insourcing vi ser, er et udtryk for, at man ikke er tilfreds med det, som man har fået leveret, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.

Den konklusion når firmaerne frem til, fordi de nu tager mere kritisk stilling til hver proces, og på den måde finder ud af, at det bedre kan betale sig at varetage visse processer selv.

- Insourcing er kun i meget få tilfælde et udtryk for, at alt bliver taget hjem igen, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.

Det er typisk prisen, kvaliteten og fleksibiliteten af den outsourcede ydelse som gør virksomhederne utilfredse.

Samtidig opstår der normalt ikke store uenigheder i Danmark på grundlag af outsourcing kontrakter.

Outsourcing-marked falder ikke

- Det er et udtryk for, at man har fundet nogle forbedringspotentialer. Og det giver nye krav til leverandørerne, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.

Den stigende tendens til insourcing betyder ikke, at der er fald i outsourcing-markedet, understreger analytikeren.

- Tværtimod. Men vi set et skifte i den type af outsourcing-ydelser, som man køber, og at der er flere, der vælger at insource dele af deres it-drift, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere