TV-licens på computere en mulighed

Kulturministeren positiv overfor DR-forslag om licens på PC´er

Indhold
Af Lars Michael Sørensen

21. oktober 1998: Danmarks Radio afleverer i løbet af en måneds tid en rapport til kulturminister Elsebeth Gerner Nilsen (R), der foreslår, at computerejere fremover skal betale TV-licens. Og ifølge Berlingske Tidende, så synes kulturministeren godt om ideen.

Selv om de fleste computerejere idag allerede betaler TV-licens, fordi de har et fjernsyn i hjemmet, så tyder udviklingen på, at TV og computer vil smelte mere og mere sammen, blandt andet i takt med den større Internet-båndbredde, der bliver tilgængelig for hjemmene.

Underdirektør Vibeke Frank, Danmarks Radio, siger til Berlingske Tidende, at der i princippet allerede er hjemmel til at opkræve licens på computere, der kan modtage radio- eller TV-signaler. DR har dog ikke benyttet sig af muligheden, fordi det også kræver en ændring af selve licenssystemet.

IDC?s direktør Per Andersen forventer, at der minimum vil gå endnu 4-5 år før en fjerdedel af danskerne har TV-adgang gennem hjemmecomputeren.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Printere - traditionel eller cloud løsning? Og sådan sikrer I jer mod cyberkriminelle

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Mobil sikkerhed: sådan får I sikre mobile løsninger med høj brugervenlighed

Stadig flere forretningskristiske applikationer og data finder vej til de mobile enheder. På seminaret sættes fokus på hvordan virksomheder får sikre mobile løsninger med høj brugervenlighed. Se konkrete løsninger og lær af cases indenfor mobil sikkerhed.

27. april 2017 | Læs mere


Cloud computing og software as a service: Få styr på de nyeste muligheder

Ifølge Gartner vil markedet for public cloud services vokse med 17,2 procent alene i 2016. Infrastructure as a service (IaaS) vokser med hele 48,8 procent i år, mens Software as a service (SaaS) også hitter med en vækst på 21,7 procent i 2016. Kom og bliv opdateret på de nyeste cloud-løsninger og -teknologier og få indblik i konkrete løsninger, der kan tages i brug i din virksomhed.

10. maj 2017 | Læs mere

Computerworld
Så mange vilde ting accepterer du ved at klikke 'accept' til brugerbetingelserne på dit nye fjernsyn
Massiv data-indsamling over alle sete programmer, anvendelse af optagelser af din stemme og ok til at andre kan indsamle data er blot nogle af de ting, som du siger ja til for at anvende dit nye smart-tv.
CIO
Dansk it-kæmpe omskoler 400 it-udviklere og 50 teams i stort projekt
Interview: Jan Peter Larsen står som udviklingsdirektør i BEC i spidsen for et agilt transformationsprojekt, der ikke bare inkluderer 400 udviklere fordelt på 50 teams, men også topledelsen i BEC. Her fortæller han om arbejdet med at blive mere agil.
Comon
Anmeldelse: Nintendos nye Zelda-spil overrasker som det stærkeste åben-verdens eventyr i år
Nintendo kigger mod fremtiden og byder på fabelagtig eventyr med The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
Channelworld
White paper
Sådan får du et bæredygtigt support- og vedligeholdelsessetup (Microsoft Dynamics)
Hvorfor investere i support og vedligeholdelse af din Microsoft Dynamics platform? I dette white paper får du svaret.