Artikel top billede

Danske telefirmaer til EU: Hold nallerne fra sms-priserne

Telia og Sonofon bryder sig ikke om EU-kommissionens forslag om tvangsregulering af sms-priserne. Hold nallerne fra forbrugerpriserne. Kig i stedet på vores høje indkøbspriser, lyder det fra selskaberne.

Hold fingrene fra forbrugerpriserne.

Sådan lyder Telia og Sonofons opfordring til EU-Kommisionen, der vil tvangsregulere sms-priserne.

Ifølge EU-Kommisionen bør EU-borgerne maksimalt betale 82 øre for en sms-besked, hvis de befinder sig i et andet EU-land.

Som udgangspunkt er teleselskaberne enige med kommisionen i, at priserne skal længere ned.

Men teleselskaberne frygter, at et loft på den pris, som forbrugerne betaler, vil sætte konkurrencen ud af kraft.

"Vi synes, det er trist, at EU ser ud til at begå samme fejl, som da man regulerede samtalepriserne. Erfaringen viser, at et prisloft går ud over konkurrencen, fordi selskaberne har et meget lille incitament til at gå under den pris, som loftet garanterer," siger Christian Wulff Søndergaard, der er public affair-chef hos Telenor, der ejer Sonofon.

Ikke i forbrugerens interesse

Den samme besked lyder fra Sonofons konkurrent Telia, som også frygter, at et prisloft på forbrugerpriserne ikke vil tjene forbrugernes interesse.

"Vi arbejder hårdt for at få lavere priser, men vi foretrækker, at EU overlader det til teleindustrien. Hvis der skal reguleres på området, ser vi helst, at EU blot regulerer indkøbsprisen, fordi den bestemmer forbrugerprisens niveau," siger Ditte Poulsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Telia.

EU-kommissionen prisforslag på 82 øre ligger ikke bare væsentligt under Telia og Sonofons pris på 2,50 kroner.

Den ligger også under de europæiske teleselskaberne gennemsnitlige pris for at sende en besked fra en udenlandsk operatørs net, som er på 2,16 kroner.

Det afhænger af indkøbspriserne

Men på trods af den store forskel på de aktuelle priser, og de priser som EU-kommissionen foreslår, vil hverken
Telia eller Sonofo kalde kommissionens udspil for urealistisk.

Det afhænger helt af, hvordan EU har tænkt sig at regulere de priser, som teleselskaberne tager overfor hinanden, lyder det fra begge selskaber.

"Det er reguleringen af indkøbsprisen, der bliver afgørende for, om udspillet er realistisk. Men jeg kan i hvert falde sige, at det ikke er realistisk med de indkøbspriser, som vi kan forhandle os frem til i øjeblikket," siger Christian Wulff Søndergaard.

Derfor er Sonofon åben over for en regulering af engrospriserne, fortæller Christian Wulff Søndergaard.

Han forklarer, at et af teleselskabernes helt store problemer har været, at det er meget svært at få presset lave indkøbspriser igennem overfor de store sydeuropæiske teleselskaber, der henter store fortjenester på de mange mobilglade turister.

Ifølge Christian Wulff Søndergaard er de gevinster, som de danske teleselskaber henter på udenlandske turister langt mere begrænsede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere