Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

It-chefer skal opfordre medarbejderne til innovation

Innovation er ikke noget, der kommer i løbet af nul komma fem. Det kræver hårdt arbejde og en ledelse, der leder medarbejderne på rette vej, mener en række it-topfolk.

Computerworld News Service: De store virksomheder bliver nødt til at anspore til en innovativ tankegang, når det kommer til brugen af teknologi.

Det var konklusionen blandt de it-chefer, der deltog i en paneldiskussion på topmødet CIO Executive Summit 2008 i Hong Kong.

"Innovation er ikke noget, der kommer i løbet af nul komma fem. Det skabes ved at prøve sig frem, og der kræves en hel masse nærende pleje," sagde Michael Ma, som er Vice President for it hos AIA Company.

Ledelsen skal lede på rette vej

"Den øverste ledelse spiller en afgørende rolle i at anspore til innovation, men nogle chefer afviser nye idéer med det samme," udtalte David Lau, it-chef hos Lee Kun Kee International.

"Det, vi kan gøre, er at lade dem se de fordele, som innovation bringer."

Midland Realtys CTO Francis Fung udtrykte, at it-afdelingen må anstrenge sig mere for at forklare, hvad innovative teknologier kan gøre for virksomheden.

"Jeg ser mig selv som en sælger, når jeg foreslår nye idéer til topledelsen. Skab prototyper til demonstrationsmøder for at gøre jeres idéer lettere at forstå."

Lorie Lam fra Ma Belle Jewellery mente, at mens det at følge standarder er en del af teknologiudrulningen, så må en virksomhed også skabe rum for innovation.

"Man bliver ikke en markedsleder, hvis man godtager standarder uden at overveje det unikke ved ens virksomhed og ved den branche, man tilhører."

CIO'erne lurer på Web 2.0

Selvom de har forskellige mål og planer, så mener de fire it-chefer enstemmigt, at Web 2.0 er interessant.

Samtidigt mente Fung, at de hurtige forandringer må overvåges nøje, når de udrulles.

Andre teknologier, som disse it-chefer havde øjnene rettet mod, var blandt andet samarbejdsværktøjer, SOA, 3G-kompatible portaler, BI og RFID-tags.

Lau er for nylig begyndt at studere i samarbejde med GS1, hvordan RFID kan bruges til at modvirke produktforfalskninger.

"Der har været mange falske fødevareprodukter for nyligt," udtalte han. "Vi ønsker at sikre, at vores kunder får ægte Lee Kum Kee-produkter og samtidig beskytte vores varemærkes image."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere