Artikel top billede

De "uafhængige" rådgivere

Klumme: Jeg har pre-Zangenberg-klumme-pladsen. Jeg styrer, hvad han skal skrive om i næste uge. Det giver muligheder.

Lad os denne gang tale om uafhængige rådgivere.
De bliver indkaldt for at skrive...

- en rigtig rapport, som kunden høfligt betaler for. Derefter beder de et andet konsulentfirma for at lave den rigtige rapport. Det fortsætter, indtil de får…

- en luderrapport, hvor de på forhånd aftaler honoraret og konklusionen.

Stort set alle de rapporter, jeg hører om og ser rundt omkring, er luderrapporter.

Uafhængige rapporter er sjældne, og jeg er sikker på, at Zangenberg kan komme med nogle eksempler på dem i næste uge. Han har set så meget.

Næh, jeg følger pengene, og de er i luderrapporterne til private og offentlige virksomheder.

De, der skriver luderrapporter kommer for eksempel fra helt uafhængige afdelinger i store revisionsfirmaer. De bliver for eksempel bedt om at evaluere sikkerheden inden for IT hos offeret.

Det er ofte deres revisionskolleger, der har anbefalet, ja nærmest krævet, at biksens allerøverste og derfor mest IT-vidende ledelse, uden unødig ophør og dertil hurtigst muligt gør noget.

Frygt, Usikkerhed, Tvivl

Så starter de et sandt FUT-tog (Frygt, Usikkerhed, Tvivl), som pudsigt nok har nogle gennemgående træk tilfælles med Verdens øvrige luderrapporter:

- De konkluderer det aftalte.

- … men dækker deres røv lidt mere end totalt, komplet, fuldkomment og 110 procent ved hjælp af PdesPdas (På den ene side, På den anden side) in extremis.

- De påpeger problematiske områder, der kræver nærmere undersøgelser (og de kender nogen, der kan hjælpe).

- De gennemfører interne spørgeskemaundersøgelser og samtaler med nøglespillere, der gør at alle, der kunne tænkes at være kritiske bliver narret til at sige ja til processen, så de ikke kan protestere til sidst. Dette aftales i øvrigt på forhånd med opdragsgiveren.

- De sætter altid spørgsmål ved det vise i, at biksen bruger deres egne folk til IT (udvikling, vedligeholdelse, og så videre). Altid.

- ... men blåstempler uden tøven underleverandører uden at undersøge, hvor gode eller solide disse er.
Det sidste punkt er en fed fidus, som jeg fik forleden af en erfaren IT-spiller.

Redningen er SUITS

Hvis man vil have ro for disse fjolser (hans ord) fra rådgivningsbiksene, skal man bare sige, at man har outsourcet til et to-mands I/S i Tønder - det påpeges aldrig som en risiko i luderrapporterne, og de bliver aldrig set efter i sømmene.

Hvis man derimod satser på at have nogle dygtige folk internt i sin biks og tæt på brugerne medfører det side op og side ned om problemerne med at sikre talenterne, rekrutteringen af nye, fastholdelse af viden, og alt det andet ævl som siges i disse år af de, der hyler med de ulve, de er iblandt frem for at tænke selv.

Det er ikke kun dem fra revisionsfirmaerne, der laver luderrapporter. Kendte bikse med meget internationale navne, hvori der ofte indgår et '&', vil også have del i de uhyre summer på prostitutionsmarkedet. Nok brok. Man er, hvad man gør:

Jeg har derfor lige nu lavet en sidebiks ved navn SUITS - Stand-Up IT - der evaluerer luderrapporter. Jeg har slået mig sammen med Skovmand & Bue fra Danmarks Bedste Morgenradioprogram på Hit-FM i Aalborg. De har tidligere været stand-up'ere.

Send alle luderrapporter til mig (mno@MiracleAS.dk), og I får en gratis evaluering retur fra firmaet SUITS.

Tilsammen har vi masser af erfaring med stand-up comedy, radioprogrammer og lange marchture. Vi er klar.
Mr. Z. - jeg glæder mig til din klumme i næste uge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere