It-investor kørt over af pressen

Mens Ib Kunøe og Asger Jensby skovler penge ind, har andre kendte it-investorer været en tur igennem mediemøllen.

Ib Kunøe og Asger Jensby har fulgt en klokkeklar it-strategi i deres investeringer.

Det samme kan man ikke sige om den tidligere investor i Skype Morten Lund, der som bekendt kastede sig ind i avis-eventyret Nyhedsavisen.

Et eventyr, der hurtigt blev forvandlet til et mareridt, hvor han angiveligt skulle have tabt op imod 105 millioner kroner.

Alle skriverierne, ikke mindst i Nyhedsavisens konkurrerende medier, har samtidig tæret på Morten Lunds image.

" Morten Lund er en fremragende kapacitet, der begik hybris. Det har man lov til, hvis man gør det med stil," siger selvstændig kommunikationsekspert, Joachim Sperling.

Brændt broer

Han vurderer dog, at Morten Lund virkelig har dummet sig og brændt nogle broer.

"Men han har jo også fået et afgørende gennembrud, som en karismatisk person, der tør tage en risiko eller to. Han har et problem nu, fordi han efter det oplyste har fiflet med en aftale om at lukke Nyhedsavisen mod at få penge, men det varer nok ikke længe før vi hører om ham igen i forbindelse med et andet interessant projekt - forhåbentligt inden for noget han har forstand på," siger Joachim Sperling.

Også en anden anerkendt it-investor Erik Damgaard fra det tidligere Navision har været igennem mediemøllen.

Han valgte at springe fra it-investeringer ud i et reality tv-show med kæresten Anni Fønsby.

Hendes fortid og tilknytning til et par bordeller i København blev hurtigt til forsidestof hos alverdens kulørte medier.

Enhver nørds drøm

Selv har Erik Damgaard siden givet udtryk for at han undervurderede konsekvenserne af at stå frem i et reality show med Anni Fønsby.

"Erik Damgaard har gjort det, som alle It-nørder drømmer om. Han har scoret en pige med kæmpestore bryster og langt lyst hår. Derved er han blevet fast inventar i Se&Hør, og et idol for pizzasegmentet, men bad news i de etablerede kredse, der ikke gider at blive trukket ned i sølet af en liderbuks, der brænder sin familie af i fuld offentlighed. Erik og Anni ligner nogen, der er lavet af plastik, og jeg tror de ender med at gå i hundene sammen," vurderer han.

Andre it-investorer som Finn Helmer og Michael Mathiesen har holdt sig fra pinlige sager i medierne.

De lader til at have fundet sig til rette i henholdsvis CellPoint og XCom.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere