Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

KL beholder KMD-ejendomme for en milliard

Kommunerne beholder KMD-ejendomme for mere end en milliard kroner efter salget af den store it-virksomhed. Ikke tid til at sælge ejendomme, siger kommunernes formand Erik Fabrin.

Salget af KMD har været under opsejling længe, og nu indkasserer kommunerne omkring to milliarder kroner, men de har stadig over en milliard kroner stående i mursten, som de beholder.

KL, som er kommunernes organisation, fik besked på at sælge KMD af Folketinget i 2006. KL's formand, borgmester i Rudersdal Kommune Erik Fabrin (V), er godt tilfreds med salget.

"Vi har undersøgt markedet og inviteret en stribe virksomheder til at se nærmere på KMD, og ud af den proces er der kommet forskellige bud," siger Erik Fabrin, der mener, at valget af EQT og ATP giver perspektiver for kommunernes gamle it-selskab.

"De gav det bedste bud. Ud over prisen er det en køber, som vil videreudvikle selskabet på en måde, der også vil være til fordel for kommunerne," siger Erik Fabrin og forklarer:

"Salget vil kunne føre til øget konkurrence på det kommunale it-marked, og derfor er det vores forventning, at vi efter salget kan komme til at stå med en både bedre og bredere leverandørkreds."

EQT bliver hovedaktionær med 85 procent af aktierne i KMD, og ATP får altså 15 procent af aktierne.

Salget omfatter ikke KMD's ejendomme i Ballerup, Aalborg og Odense. Ejendomme som har en værdi af over en milliard kroner. Erik Fabrin forklarer, at det simpelthen ikke var tidspunktet at sælge ejendommene.

"For det første spekulerer hverken it-virksomheder eller kapitalfonde i mursten, de spekulerer i udvikling. Derudover er vi midt i en finanskrise, hvor ejendomsmarkedet er ramt," siger KL-formanden.

"Frem for at gøre fantastiske ejendomme til en belastning så beholder vi dem og sælger, når tidspunktet er rigtigt," fortæller Erik Fabrin.

Beroliger medarbejdere

KL-formanden mener også, at medarbejderne i KMD kan være rolige.

"Det er aktier, der handles, og i udgangspunktet bliver de slet ikke berørt. De har akkurat den samme situation i det nye selskab som de har i dag. Det er vigtigt at understrege, at køberen interesserer sig for KMD's arbejdsområde. Og de har en trackrecord, der klart dokumenterer, at de udvikler deres virksomheder," siger Erik Fabrin.

"Naturligvis rynker medarbejderne altid brynene, når de hører, de får ny ejer. Men vi har haft medarbejderene informeret i hele processen, og jeg mener ikke, at der er nogen grund til at være bekymrede," siger KL-formanden.

KMD's fællestillidsmand Erik Lykke Hansen er da også godt tilfreds med køberen. Han lægger især vægt på at kapitalfonden EQT's andre virksomheder har øget antallet af medarbejdere, efter de er blevet overtaget af fonden.




IT-JOB

Businessmann A/S

DevOps Consultant

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

VikingGenetics

Data Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere