Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Illustration: Torben Daarbak

Tømmermænd efter julefrokost i it-fagforening

Få timer efter at have vedtaget regler om, hvor mange penge, der må bruges på mad og drikke, bryder hovedbestyrelsen i it-fagforening dem.

Der er dømt tømmermænd efter seneste julefrokost i it-fagforeningen Prosa.

I december 2008 holdt hovedbestyrelsen et møde, hvor den vedtog et cirkulære, der, ifølge et medlem, i fagforeningens egen termonologi kaldes "pamper-cirkulæret".

Cirkulæret skal sikre, at de beløb, der bruges på mad og drikke, rammer et nogenlunde fornuftigt niveau.

Ifølge formand Niels Bertelsen fra Prosa er taksten 500 kroner per person til julefrokoster.

Men få timer efter hovedbestyrelsesmødet overskrider deltagerne til julefrokosten beløbsgrænsen i det vedtagne cirkulære.

Ifølge formanden er beløbets størrelse 7.000 kroner højere end det tilladte.

Derfor farer et medlem i blækhuset og skriver et læserbrev, ligesom fagforeningens økonomiudvalg bliver involveret i sagen.

Formand: Regningen blev lukket for sent
Fagforeningens formand, Niels Bertelsen, kalder hændelsen "beklagelig".

"Det er jo beklageligt, at hovedbestyrelsen overtræder det regelsæt, som var fastsat samme eftermiddag. Det er ikke acceptabelt, og det viser, at der er behov for skærpe opmærksomheden omkring vores regler," skriver han som svar til medlemmet på Prosas hjemmeside.

Han forklarer, at en del af overskridelsen skyldes, at man lavede bindende tilmeldninger lang tid i forvejen, og flere blev syge, hvorved prisen per deltager steg.

Derudover udviste festdeltagerne ikke den "fornødne ansvarlighed", forklarer formanden.

"Konkret kan vi herudover konstatere, at vi ved denne julefrokost ikke klart nok havde fortalt deltagerne (og restauratøren) hvilken ramme, der var til rådighed, og da ingen følte den fornødne ansvarlighed, blev regningen lukket alt for sent. Det er altså nødvendigt fremover at styre dette meget hårdere," skriver Niels Bertelsen.

Formanden oplyser, at økonomiudvalget heller ikke er tilfreds med overskridelsen af det tilladte beløb til julefrokosten.

Ny formand skidt fra start

Niels Bertelsen er ny formand for Prosa og har kun siddet på posten i tre måneder.

Umiddelbart før skiftet til formand arbejdede han som lokomotivfører, men har tidligere været næstformand i fagforeningen igennem mange år.

I januars Prosa-blad ridser han sine ambitioner op som formand.

"Vi skal være it-folks foretrukne fagforening. Vi skal være så gode til medlemsservicering og politiske udmeldninger, at vi ikke er til at komme udenom," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere