Artikel top billede

"Der skal være noget, som ruster os fremad, og der går vi ind og ser på it," siger Morten Helveg Petersen.

Radikal vækstpakke vil give fire milliarder til it

Radikale Venstre er klar med en vækstpakke, der skal sætte skub i økonomien med 18 milliarder kroner. Fire milliarder skal investeres i it.

En fremsynet vækstpakke skal fokusere på it, lyder budskabet fra De Radikale, som vil have bruge fire milliarder kroner på it og moderne teknologi.

En storstilet vækstpakke på 16 milliarder skal ifølge midterpartiet sætte gang i økonomien, og it har fået en fremtrædende rolle i udspillet.

"Vi mener, at der er store gevinster forbundet med investeringer i det her område. Mange af de forslag, vi har set, har fokus på motorveje, broer og skoler og den slags. Det er relevant, men vi har forsøgt at se på noget, som udvikler Danmark på lang sigt," siger Morten Helveg Petersen, it-ordfører for Radikale Venstre til Computerworld.

Han mener, at regeringens seneste udspil, som udskyder virksomhedernes indbetalinger til det offentlige på en række punkter, er en meget kortsigtet løsning.

"Der skal også være noget, som ruster os fremad, og der går vi ind og ser på it," siger Morten Helveg Petersen.

Den radikale vækstplan rummer en investering i bredbånd, fremrykkede investeringer i intelligente trafiksystemer, en opprioritering af brugen af it-løsninger til begrænsning af energiforbruget samt en økonomisk indsprøjtning i sundheds-it.

Morten Helveg Petersen forklarer, at sundheds-it området har et potentiale, som både kan afhjælpe den fremtidige mangel på personale i sundhedssektoren og har et potentiale for danske virksomheder, der kan udvikle nye løsninger til området.

"Vi tror på, at det vil give en højere kvalitet i behandligen, og der vil ud fra en erhvervsbetragtning være muligheder for danske virksomheder på dette felt," siger Morten Helveg Petersen.

Doseres rigtigt

Den radikale it-ordfører vil ikke pumpe alle pengene ud på en gang. Han mener dog, at politikerne allerede nu skal forberede en vækstplan, der fører Danmark styrket ud af den økonomiske krise.

"Man skal passe på at dosere det i forhold til ledighedssituationen. Det er ikke, fordi man skal fyre 18 milliarder af i morgen, men vi skal gøre klar," siger Morten Helveg Petersen.

Han forklarer, at De Radikale vil have vækstplanen med under armen i de kommende forhandlinger om en skattereform, og hvis regeringen spiller ud med en decideret vækstpakke, vil De Radikale tage deres egen plan med til forhandlingerne.

"Vi vil have det med under armen. Det her er en dimension, der er helt overset i den danske debat. Når man bruger offentlige penge, skal det være med til at udvikle landets økonomi på den anden side af krisen," siger Morten Helveg Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere