Artikel top billede

Per Andersen, administrerende direktør for IDC Nordic, giver gode råd til it-chefen. Foto: Steffan Roland Nielsen (Foto: Steffen Roland Nielsen)

10 gode råd til it-chefen i en krisetid

It-Akademiet: IDC's direktør Per Andersen giver 10 gode råd til it-chefen i krisetider. De fleste råd kredser om, hvordan du finder besparelser og effektiviseringer.

It-Akademiet: Krisen kradser stadig. Hvordan bør du som it-chef tackle den?

Direktør Per Andersen fra IDC lister 10 gode råd. Flere af dem drejer sig om, hvor du kan hente effektiviseringer og gavne din organisation på bundlinjen.

Fokus skal først og fremmest være på dine business cases.

"Men husk, at en positiv business case ikke er nok i stramme tider, og at en business case ikke er målet, kun et middel," siger Per Andersen.

Direktøren forklarer, at der også skal prioriteres mellem de positive business cases. Herunder hvilke risici, der følger med hver præsenteret case.

Og så skal business casen bruges som en del af projektplanen undervejs og ikke gemmes væk på en hylde.

It-chefen har i krisetider generelt en stor opgave og ansvar for hele organisationen, forklarer Per Andersen.

"Du skal derfor som it-chef hjælpe forretningen med dets projekter til forbedring af dets processer. Hvad enten det tager form af BPM (business process management, red.), Lean eller god gammeldags rationalisering," siger han.

Muligheder for besparelser

Blandt de ting, it-chefen bør overveje, er outsourcing eller offshore-løsninger.

"Tænk på outsourcing som en mulighed til at nedbringe omkostninger - men lad være med at gøre det til et enten eller," siger Per Andersen og henviser til, at det er muligt at outsource mindre områder af opgaveporteføljen.

Hans råd omkring offshore-løsninger er at bruge partnere, der har prøvet det før, ellers går gevinsten op i røg, lyder vurderingen fra direktøren fra IDC.

Endelig peger Per Andersen på, at hvis der er behov for at rulle nye løsninger ud hurtigt uden store opstartopkostninger, så skal man overveje at købe dem "som en service".

Han forklarer, at fordelen ved SaaS (software as a service, red.) blandt andet er, at der ikke er nogle store initielle udgifter til anskaffelser, at udgiften spredes over brugsperioden, og at der afregnes efter faktisk anvendelse.

Endelig mener Per Andersen også, at it-chefen bør overveje at se på virtualisering og konsolidering af instrastrukturen.

"Det er ikke alene godt for den grønne profil, men også for bundlinjen," siger han og peger på, at det skyldes blandt andet skyldes lavere udgifter til hardware gennem bedre brug af det eksisterende udstyr, der også typisk resulterer i lavere elforbrug.

De 10 gode råd

1. Få styr på din it-governance

Dermed bliver dine it-investeringer transparente og prioriterede.

2. Fokuser på business cases

Men husk altså at en positiv business case ikke er nok i stramme tider.

3. Hjælp forretningen

Du bør hjælpe forretningen med deres projekter til forbedring af deres processer.

4. Få styr på virksomhedens information

Det er afgørende for virksomhedens strategier, at der er styr på informationen og brugen af den.

5. Overvej outsourcing

Se det som en mulighed til at nedbringe omkostninger og husk, at det kan laves på udvalgte områder.

6. Offshore er også en mulighed

Brug partnere, der har prøvet det før, ellers kan gevinsten gå tabt.

7. Køb som "en service"

Hvis du har behov for at rulle nye løsninger ud hurtigt uden store opstartsomkostninger, kan du med fordel købe det "som en service".

8. Se på virtualisering og konsolidering.

Det er ifølge Per Andersen ikke alene godt for den grønne profil, men også for bundlinjen.

9. Indfør bedre styringsværktøjer

Du kan skabe bedre balance mellem driftsomkostningerne og nye investeringer ved at indføre bedre styringsværktøjer, der giver overblik.

10. Brug din sunde fornuft.

I virkeligheden er den sunde fornuft mere end nogensinde vigtig i krisetider. Fokuser på det, der under alle omstændigheder giver god mening, lyder det fra Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere