Artikel top billede

Formand forsvarer omstridt bonus til tinglysningschef

Bestyrelsesformand i Domstolsstyrelsen, Niels Grubbe, forklarer, at han har sat tinglysnings-bossens vederlag på 265.000 kroner, fordi han har ydet en "særlig indsats".

Læs også:

Bonus til tinglysnings-boss: 265.000 kroner

Tinglysnings-chef: Jeg sætter ikke min egen løn

Højesteretsdommer Niels Grubbe er bestyrelsesformand i Domstolsstyrelsen, hvor Adam Wolf, der har scoret engangsvederlagene på i alt 265.000 kroner over tre år, sidder som direktør.

Adam Wolf vil ikke selv udtale sig om sit lønforhold, men henviser til Niels Grubbe.

Her lyder forklaringen på, hvorfor vederlagene er blevet udbetalt:

"Det skyldtes, at der er ydet en særlig indsats," siger Niels Grubbe til Computerworld.

Han forklarer, at Adam Wolf er direktør for hele Domstyrelsens virkeområde.

"Og det er der, at hans indsats er blevet bedømt," siger Niels Grubbe.

Bestyrelsesformanden peger på, at efter Domstolsreformen trådte i kraft fra januar 2007, "har der været mange udløbere og opgaver".

Kan du komme det nærmere?

"Aktindsigtsreglerne er begrænset her. Du har i virkeligheden kun krav på at få oplyst antal kroner. Så jeg kan ikke uddybe det ret meget mere."

"Det korte svar er, at det er en særlig indsats for hele styrelsens område bedømt år for år," siger Niels Grubbe.

Den digitale tinglysning blev meldt forsinket i 2007 og 2008 - og der var problemer i 2009. Er Adam Wolf sit vederlag værd?

"Altså, jeg har fastsat engangsvederlagene. Så det må være svar nok."

Er det rimeligt at få ekstra vederlag på 265.000 kroner, når et af ens ansvarsområder har kostet en milliard kroner i tab? Kan du forstå, at nogen måske synes, at det er i overkanten?

"Det vil jeg ikke kommentere. Men tabene, og hvad der måtte være udløst af tinglysningen, er noget mere kompliceret end det, du præsenterer her."

Men familier har stået frem i pressen og udtalt, at de har tabt tusindvis af kroner på problemer med tinglysningen. Hvad tror du, de siger, når de ser, hvad den ansvarlige for den digitale tinglysning har fået i vederlag?

"Det vil jeg ikke gætte på. Jeg har svaret på dit spørgsmål."

"Vederlagene på knap 90.000 kroner i snit i årene 2007, 2008 og 2009 er givet på grund af den meget store og dygtige indsats, som Adam Wolf har ydet på hele Domstolsstyrelsens virkeområde, blandt andet i forbindelse med gennemførelsen af Domstolsreformen og herunder den digitale tinglysning."

Læs også:

Bonus til tinglysnings-boss: 265.000 kroner

Tinglysnings-chef: Jeg sætter ikke min egen løn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere