Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Flere gratis hotspots

Mulighederne for at finde et gratis hotspot ser ud til at blive markant bedre, efter det lille firma NoPayNet har sat sig for at etablere betalingsfri, trådløse hotspots rundt om i landet.

Det lille firma NoPayNet vil etablere gratis hotspots i hele landet, og fra flere lystbådehavne er det allerede i dag muligt at tjekke mail og surfe på nettet – uden at betale.

Det kunne lyde som en dårlig forretningsmodel at forære adgang til internettet væk gratis, men NoPayNet har allieret sig med lokale sponsorer, der finansierer de nye hotspots.

De betaler for oprettelsen og en månedlig afgift, til gengæld får de bannerreklamer på den velkomstside, man automatisk mødes af, hvis man prøver at gå på nettet via et hotspot opsat af NoPayNet.

Når man har set velkomstsiden, kan man klikke sig videre ud på nettet og mødes ikke af flere reklamer fra hotspottet.

NoPayNets ambition er at få spredt det gratis internet ud i hver en afkrog af Danmark, men i øjeblikket er det kun begrænset, hvor mange steder det lille firma har sat WiFi-forbindelser op. Det bekymrer dog ikke Camilla Banja, der er direktør for NoPayNet:

- Lige nu forhandler vi med flere store servicekæder om at opsætte hotspots hos dem, og vi forventer at have en stor aftale på plads inden for et par måneder. Vi har samtidig fuld fart på opsætningen af gratis hotspots, og vi regner med at have opsat mellem 100 og 200, inden året er omme, fortæller Camilla Banja til PC World Online.

NoPayNet går efter steder, hvor folk slapper af eller har ventetid. Det kan være alt fra feriecentre og sommerhusområder til togstationer og lufthavne.

I dag er det TDC, som står bag hovedparten af de hotspots, man kan finde, mens man er på farten, eksempelvis på tankstationer og transithaller.

Det kræver dog kontant afregning at gå på nettet via de hotspots, men TDC har måske også luret, at det kan være en fidus at tilbyde gratis adgang til nettet udvalgte steder. I hvert fald tester TDC i øjeblikket to telefonbokse med gratis WiFi i Århus Midtby.

Find et gratis hotspot

På OpenWiFi.dk findes en oversigt over hotspots i Danmark, og websiden har registreret 1054 lokaliteter, hvor man kan tænde for den bærbare og gå på nettet. De fleste hotspots kræver dog betaling.

Det er også muligt at finde gratis alternativer ligesom NoPayNets hotspots, blandt andet kan man komme trådløst og gratis på nettet på biblioteker og forskellige caféer.

Find et hotspot i nærheden af dig på:
www.OpenWiFi.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere