Sådan ser du tv på nye måder

Det er trådløse, digitale, mobile tider, men fjernsynet sidder stadig fast forankret i antennestikket hjemme i stuevæggen. Ny teknologi er heldigvis ved at gøre op med det koncept, og bredbånd lurer på at klippe fjernsynets navlestreng.

Alting holder i disse år flyttedag til internettet, og audio og video er naturligvis de mest omtalte teknologiskift. Digital musik. Digital telefoni. Og nu også digitalt tv og film. Men det er langt fra alle tv-kanaler, der kan modtages på en notebook eller en mobiltelefon – endnu i hvert fald.

Fremtiden bliver trådløst HDTV, uanset hvor man går og står, men indtil da skal der specialløsninger til for at tage TV3, National Geographic Channel og RTL med sig.

De to store danske tv-stationer, DR og TV2, er dog imponerende langt fremme i skoene, når det gælder om at frigøre tv-signalet fra antennestikket hjemme i væggen. Samtidig kører debatten på højeste blus om, hvordan finansieringen af public service webindhold skal foregå, men retningen er helt sikker: Fjernsyn bliver noget, man tager med sig.

Tv streames ud på nettet

Tv-signaler er bundet til hjemmet, og det er egentlig ganske urimeligt i disse tider, hvor indholdstjenester bliver mobile og geografiske uafhængige.

Man kan tage sin bærbare med sig verden rundt og stadig have adgang til sin e-mail, alverdens websider, chat-systemer og andre nettjenester, men vil man se tv, må man pænt vende næsen hjemad og tænde for fjernsynet.

Opgøret med denne fastlåsning er heldigvis i fuldt sving på flere fronter. Adskillige tv-stationer eksperimenterer med at transmittere deres udsendelser via Internet, og film kan også lejes online. Desværre er de fleste af os stadig bundet til tv’et derhjemme, for det er nu engang der, at det store udvalg af kanaler er tilgængeligt. Men hvad nu hvis ens kabel-tv-abonnement var mobilt?

Slingbox, LocationFree og Orb er navnene på tre produkter, der streamer tv og film ud via hjemmets bredbåndsforbindelse, så man kan modtage dem hvor som helst, man kobler sig på nettet. Jo, det kræver en god upload-hastighed, men det er til at betale sig fra. Hvis man ikke kan undvære de nye episoder af Horton-sagaen, er ingen pris for høj.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
Stor rapport kortægger: Sådan er kundernes forventninger til en moderne kundeservice
Kender du din målgruppes foretrukne kanal til annoncering, salg og kundeservice? Ved du om salg og kundeservice arbejder godt nok sammen? Og i hvilken grad lever du op til kundernes forventninger? De spørgsmål kan du finde svar på i dette whitepaper fra Zendesk, som via knapt 5.000 interviews og spørgeskemaer har kortlagt både kunder og customer experience-folks erfaring og forventninger til en god kundeoplevelse. Whitepaperet er derfor en oplagt og overskuelig målestok, for dig der arbejder med customer experience og vil benchmarke sin egen indsagt – eller til dig, der skal til at etablere en moderne kundeoplevelse og vil prioritere indsatsen korrekt.