Alt om iPhone - og lidt til

Hvordan ser den ud indeni, og hvor mange tæsk kan den tåle? Se videoklip af den nye iPhone og find ud af, om mobiltelefonen fortjener en plads under dit juletræ i år.

Fredag gik amerikanerne nærmest amok, da Apple langt om længe sendte årets mest omtalte mobiltelefon ud i butikkerne.

Med jubelskrig viste kunderne triumferende deres nyindkøbte eksemplarer af iPhone frem til pressen og andre interesserede.

Det gik dog ikke helt smertefrit for alle:

Flere kunder havde ligget i kø udenfor elektronikforretninger for at sikre sig en iPhone, der i USA sælges for op mod 600 dollar, cirka 3.300 kroner og binder kunden i to år til det amerikanske teleselskab AT&T. Samlet set bliver der udgifter for omkring 10-11.000 kroner over to år.

Det er især den trykfølsomme skærm, som har fået amerikanerne til at slagte sparegrisen og tage på indkøbsjagt efter Apples nyeste gadget. Men hvordan fungerer mobilen, når den skal betjenes med et par tryk med klør fem? Det demonstrerer journalist David Pogue fra New York Times her:

Det store spørgsmål er naturligvis, hvor godt telefonen holder, når den har været i brug i længere tid.

Derfor har vores amerikanske søstermagasin PC World udsat iPhone for en mindre tortur-test. Den bliver tabt på gulvet og lagt i en pose med nøgler for at se, om den berøringsfølsomme skærm hurtigt bliver ridset. Du kan se et videoklip af torturen her, og hvis du er en iPhone-fanboy, skal du ikke klikke på det, medmindre du har en håndfuld Kleenex ved din side.

I infoboksen i bunden af artiklen kan du se de nærmere specifikationer for Apples iPhone, der i vanlig stil var holdt hemmelige helt frem til lanceringen. Danske Pocketfreak.dk har også kigget de tekniske detaljer efter i sømmene og fremhæver særligt batteriet, som noget man skal passe på. For hvor et telefonbatteri normalt kan byttes ud, når det slides, så skal en iPhone forbi Apple, når levetiden begynder at rinde ud.

Sådan splitter du en iPhone
Hvis du gik og undrede dig over, hvordan iPhone ser ud uden tøj på, så har Semiconductor.com gjort det hårde arbejde og splittet mobiltelefonen ad. Det er nærmest digital kirurgi, og du kommer helt tæt på de små dele af indmaden i dette videoklip:

Ifølge flere danske medier dukker iPhone op herhjemme i slutningen af året, men det er usikkert, hvad den kommer til at koste, og hvilket teleselskab som vil tilbyde den. Vi gætter dog umiddelbart på TDC, da teleselskabet samarbejder med Vodafone, som er manges bud på en europæisk distributør.

Hvad angår prisen er det meget svært at komme med et kvalificeret bud. Men du skal formentlig smide 5.000 kroner, hvis du vil give dig selv en iPhone i julegave.

En revolution eller...
Med den store hype, der har været omkring iPhone, fremstilles den nærmest som en digital frelser. En alt-i-en-gadget som vil revolutionere dit liv. Men tag lige og klap mobilen. Det er trods alt kun en telefon, og denne parodi punkterer lidt af den hype, der er omkring årets mest omtalte mobil:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Salesforce åbner europæisk supercloud: Vil holde al data i Europa - her bliver den nye løsning først tilgængelig
Salesforce er på vej med europæisk cloud-løsning, der skal holde alle data på europæisk jord. Selskabet begynder at udrulle løsningen om få måneder. Om et år vil seks europæiske lande være dækket.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.