Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Torsdagstippet: Hurtig hjemmeside uden teknik

Mange steder på nettet kan man få en hjemmeside, som ikke kræver, at man skal kunne HTML, CSS, JavaScript eller andre webteknologier. Alt klares hurtigt med peg-og-klik.

Måske har du aldrig redet med på hjemmesidebølgen og lært dig alle de teknikker, der skal til for at smede en hjemmegjort webside.

Eller måske har du håndkodet websider siden midten af 1990'erne og er blevet lidt træt af hele processen?

Det kan også være, at du bare har noget indhold, som skal ud på nettet med det samme, men du har ikke tid til at skrive kode og bestille plads på et webhotel.

I så fald har vi noget til dig her, for der er mange muligheder for at få en webside på nettet, der med peg-og-klik kan oprettes og indrettes på ganske få minutter uden særlig teknisk viden.

Fokus på tekst eller billeder

Afhængig af hvilken type materiale, du ønsker at publicere, findes der forskellige webtjenester. Er der eksempelvis tale om simpel tekst, eventuelt krydet med et billede i ny og næ, kan en blog være den letteste løsning.

En blog giver mulighed for let opdatering og opfølgning på dine tekster og billeder, og hvis du ønsker det, kan du endda give dine læsere mulighed for at kommentere og diskutere dine tekster i et forum. Blandt de bedre danske blogsystemer finder man www.smartlog.dk og http://blogbar.dk

Er det udelukkende billeder, du ønsker at udgive, kan du i stedet oprette et album på en af nettets mange fototjenester. Her får du tildelt plads til et vist antal billeder, ofte gratis, og mod betaling kan du få plads til endnu flere billeder. Du kan ofte også selv bestemme, om andre kan downloade højtopløselige udgaver af billederne. En god, dansk billeddelingstjenese er www.23hq.dk.

Traditionelle hjemmesider

Er det en traditionel hjemmeside med menu og forskellige sider med en skønsom blanding af indhold, du har brug for, er det et sted som www.123hjemmeside.dk - du skal besøge. Her er det blot at registrere sig, vælge et design blandt 200 skabeloner og derefter begynde at lægge dit indhold i websiden.

Den samme type løsning finder du hos www.e-hjemmeside.dk - men har du større krav, end de to nævnte webtjenester kan tilbyde, skal du overveje en hjemmeside baseret på et Content Management System (CMS).

På en CMS-baseret webside kan man ofte lave mere automatik såsom "hitlister" over mest læste websider, afstemninger, debatfora og meget mere. To danske CMS-baserede hjemmesidetjenester er www.simpelside.dk og http://firma-hjemmeside.dk

Købmandens hjemmeside

Endelig er der selvfølgelig også den situation, hvor du vil sælge nogle varer. I det tilfælde er det en webshop, du skal have, og der er mange af slagsen. Blandt nogle af de danske kan nævnes www.goldenplanet.dk - som er baseret på open source-teknologi og www.scancommerce.dk der tilbyder integration med Microsoft Navision regnskabssystem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere