Klokkeværket forsøger at være cool

Sony Ericsson er mere end blot mobiltelefoner. Mobilgiganten producerer i stor stil Bluetooth-ure, som i bogstaveligste forstand spiller sammen med din telefon. Læs her om det er værd at kaste spareskillingerne efter klokkeværket.

Klokkeværket forsøger at være cool

Det er blot et par år siden, at almindelige armbåndsure blev udråbt til at lide en hurtig død.

Tiden var simpelthen løbet fra dem.

For hvorfor slæbe rundt på et klokkeværk, når man alligevel altid kan se klokken på mobilen, medieafspilleren eller i nederste højre hjørne på computerskærmen?

Sony Ericsson mente dog, at det var for tidligt at begrave armbåndsuret. Derfor lancerede mobilgiganten sit første Bluetooth-ur, MBW-100, i efteråret 2006.

Og nu kommer efterfølgeren MBW-150, der består af tre forskellige modeller: Music, Executive eller Classic Edition.

Forskellen på de tre ure er designet. Vi har taget MBW-150 Music om håndleddet, men klokkeværket spillede ikke op til vores forventninger.

Koks i manualen

Vi brugte en Sony Ericsson K530i, som vi synkroniserede med uret.

Det var heldigvis virkelig nemt, for manualen kunne vi ikke bruge til så meget. Ikonerne var nemlig ikke de samme i manualen som på uret. Skam jer, Sony Ericsson!

Med det kampklare ur om håndleddet var det muligt at få besked om indkomne opkald og sms-beskeder.

Uret begynder ganske enkelt at vibrere, hvis nogen forsøger at ringe til dit nummer. Samtidig viser et lille display på MBW-150, hvem der ringer. Det er ganske fikst. Den snupper simpelthen data fra din adressebog, men hvis navnet er for langt, kan det hele ikke stå på skærmen.

Du kan afvise opkaldet ved at trykke på uret, og det sendes direkte til din telefonsvarer.

Ved sms-beskeder brummer uret også, men det viser kun et ikon for et brev. Du kan altså ikke aflæse sms-beskeden, eller se hvem den er fra. Det kan være ren tortur for mobil-junkier. Funktionen virker noget overflødig, for hvis du alligevel har mobilen i bukselommen, vil den også bimle ved indkomne beskeder.

MBW-150 kan også bruges til at styre musiksamlingen på din mobil. Du kan afspille og hoppe i dine numre, og der er også kontrol over volume-funktionen. Det er smart, hvis du eksempelvis træner og har et Bluetoothheadset på.

Hvis du bevæger dig for langt væk fra din mobiltelefon – og signalet mellem de to enheder bliver svagt – skal uret komme med en vibrerende advarsel. Det virkede dog ikke på den model, som vi testede.

Lir og lige lovligt overflødigt

Sony Ericsson skal have et klap på skulderen, fordi mobilgiganten forsøger at tænke nyt og ved at kombinere armbåndsure og mobiltelefoner.

Desværre må vi erkende, at missionen ikke er helt vellykket. Synkroniseringen mellem mobilen og MBW-150 fungerer nemt, og uret er egentlig ganske pænt designet.

Problemet er funktionaliteten. Til en pris af 1.800 kroner kunne man godt forvente, at uret var mere toptunet og eksempelvis var i stand til at vise hele sms-beskeder. Du får altså ikke ret meget for pengene, og det er en skam.

Hvis du er en Sony Ericsson fanboy, og alligevel skal have nyt ur, kan du overveje at investere i en af de nye modeller.

Vi venter dog med at slagte sparegrisen, indtil Sony Ericsson er klar med en håndfuld nye ure, der byder på lidt mere spræl og flere finesser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere