Turbo-3G fra 3 nu på 7,2 Mbit

Uanset om du allerede er faldet for den hurtige mobile adgang eller blot overvejer det, så er der godt nyt fra 3. For fra i dag af kan hastigheden komme op på 7,2 Mbit. Men selvom hastigheden stiger, falder priserne.

Det er ikke mere end et par år siden, PC Worlds redaktion kravlede rundt i cyberspace med bovlamme GPRS-forbindelser, når vi en sjælden gang forlod skrivebordet.

Heldigvis sluttede den tid, da 3 i januar 2006 lancerede deres HSDPA-net, også kendt som Turbo-3G. I første omgang var den teoretiske hastighed op til 3,6 Mbit og den reelle hastighed på 3 Mbit. I december 2007 fulgte så Telia, TDC og Sonofon endelig med op i hastighed.

Det ser dog ud til, at 3 har besluttet sig for at beholde førertrøjen på, for fra i dag er deres HSDPA-forbindelser nu udstyret med en teoretisk maksimal hastighed på 7,2 Mbit.

Som med andre typer bredbånd kan hastigheden på mobilt bredbånd i praksis variere, hvis der er flere på samme sender eller på grund af geografiske forhold. Den oplevede hastighed vil typisk, ifølge 3, ligge mellem 2,0 og 5,5 Mbit/s.

Prisfald en del af lanceringen

Ud over den teoretisk høje hastighed har 3 også en prissænkning i ærmet. Abonnementet med 7,2 Mbit lander således på 299 kroner om måneden. Kunder, der allerede har Flatrate Mobilt Bredbånd, bliver automatisk opgraderet til en højere hastighed i løbet af de kommende måneder.

Samtidig giver de nye abonnementer private mulighed for at vælge mellem Premium, som har en hastighed op til 7,2 Mbit/s og koster 299 kroner pr. måned, og Classic, som har en hastighed op til 1,0 Mbit/s og koster 199 kroner pr. måned

Eksisterende bredbåndskunder med abonnement på 1,5 Mbit/s bliver automatisk opgraderet til 7,2 Mbit/s til samme pris. Kunder med abonnement på 3,0 Mbit/s bliver ligeledes opgraderet automatisk og får samtidig prisen sat ned fra 499 kroner pr. måned til 299 kroner pr. måned. Kunder med abonnement på 512 kbit/s bliver opgraderet til 1 Mbit/s til 199 kroner pr. måned.

Til business-kunder tilbydes et enkelt abonnement, Professional, der har en hastighed op til 7,2 Mbit/s og koster 299 kroner pr. måned eksklusive moms. Som noget nyt får business-kunder desuden adgang til en upload-hastighed på helt op til 1,4 Mbit/s.

En højere upload-hastighed kræver, at man køber det nye USB Modem, E270. Alle abonnementer er inklusive frit dataforbrug i hele Danmark og på 3’s netværk i Sverige.

I oktober 2007 opgraderede 3 sit netværk fra 3,6 til 7,2 Mbit/s, der i dag er Danmarks højeste hastighed på mobilt bredbånd. Siden har 3 testet hastigheden og kapaciteten i netværket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere