Torsdagstippet: Fem smarte programmer til mobilen

Mange moderne mobiltelefoner kan køre java-applikationer, og der er mange at vælge imellem på nettet. Vi præsenterer her fem smarte javaprogrammer til din mobiltelefon.

Et af de bedste steder at finde mobile java-programmer er hos GetJar. Her finder man masser af java-applikationer, og mange af dem er lavet, så de passer til alle mobiltelefoner.

Den letteste måde at overføre programmerne til sin telefon på er at indtaste applikationens GetJar-nummer på telefonen. Man åbner blot wapsiden wap.getjar.com og indtaster det relevante nummer. Derefter overføres applikationen, og man kan straks starte den. Det bliver ikke nemmere.

RDM+ Remote Desktop for Mobiles
GetJar-kode: 1328
Fjernadgang til pc'en fra mobiltelefonen kan bruges til mange spændende ting. Der skal installeres et java-program på mobiltelefonen og et Windows-program på pc'en. Så skal man registrere en konto (også via mobiltelefonen), som skal bekræftes i en tilsendt email. Derefter er det blot at indtaste det nummer, som pc'en har fået, og straks efter er de to apparater forbundet.

Den mest imponerende feature er helt sikkert, at telefonen kan vise pc'ens skrivebord, og man kan klikke på ikoner og åbne menuer. Men medmindre man har en telefon med en ret stor skærm, er det svært at bruge det til så meget. Derimod er det mere brugbart, at man kan browse gennem pc'ens harddiske og filsystemer, og man kan køre programmer eller udskrive dokumenter.

RadioBee
GetJar-kode: 7654
Lidt ekstra musik kan man selvfølgelig altid bruge, og med RadioBee er det blot at installere et lille program, hvorefter internettets radiostationer streames direkte ned til telefonen. Her skal man lige være opmærksom på, hvordan ens mobilabonnement er indrettet. Betaler man for den overførte mængde data, kan det godt løbe op, hvis man hører mobilnetradio hele dagen.

Calibrator
GetJar-kode: 5031
Hvis man vil have detaljerede tekniske specifikationer om mobiltelefonens funktioner, skal man blot installere Calibrator og køre en lille test. Så får man en omfattende rapport om al video, lyd og messaging samt meget mere. Dette er et program for de meget tekniske, men det er til gengæld også ganske afslørende.

Fone Folio
GetJar-kode: 5163
Brug mobiltelefonen som en forlængelse af pc'en. Med Fone Folio installeret på pc'en og mobiltelefonen, trækker og slipper man blot dokumenter over i sin Fone Folio mappe, hvorefter de bliver sendt til mobiltelefonen via internettet.

På den måde kan man bruge sin mobiltelefon til at transportere sine vigtigste dokumenter, men det bliver bedre endnu. Java-programmet på mobiltelefonen kan nemlig også fremvise dokumenterne og understøtter formater som Microsoft Word, Excel og PowerPoint samt tiff, bmp, jpg og mange andre billedformater.

Echo Translator
GetJar-kode: 12718
Det er ikke kompliceret, men det er særdeles nyttigt. Vi taler her om Echo Translator, der kan gøre mobiltelefonen i stand til at udtale et væld af nyttige fraser om penge, indkøb, rejse, transport, sygdom, medicin og andre emner på 25 sprog.

Når man står i en kneben situation i udlandet, og man ikke kan sproget, kan man altså ikke kun slå den rigtige sætning op - man kan også få den udtalt korrekt på det fremmede sprog. Blandt de tilgængelige sprog, som skal downloades separat, finder man bulgarsk, hollandsk, engelsk, farsi, fransk, hebræisk, italiensk, japansk, polsk og mange flere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere