Kan din pc klare 3DMark Vantage?

Måske synes du selv, du har en hurtig pc. Men kan du køre de nye spil om et eller to år, eller er det tid at sende computeren på pension? Prøv benchmark-programmet 3DMark Vantage og få et kvalificeret svar.

Kan din pc klare 3DMark Vantage?

Når det gælder spille-pc’er, bevæger udviklingen sig med hastige skridt. Fordi din dyrt indkøbte pc anno 2006 oprindelig kunne jonglere med pixels på et helt uhæmmet niveau, skal du nok forvente, at de nyeste spil tromler både processor og grafikkort.

Det er svært at følge med udviklingen og blive på toppen særlig længe ad gangen, men benchmark-programmet 3DMark kan give dig et nogenlunde kvalificeret svar på, om din pc stadigvæk er på toppen, eller om du godt kan førtidspensionere den gamle talknuser.

Finske Futuremark har netop lanceret 3DMark i en ny version, døbt ”3DMark Vantage”, og pcworld.dk har kørt det flotte benchmark-program med vinderen fra vores stortest af grafikkort, Nvidia GeForce 8800 GT.

3DMark er sammen med PCMark-serien blandt de mest populære målestokke for pc-ydelse hos websteder såsom pcworld.dk såvel som blandt privatpersoner. Hvor PCMark kommer omkring den generelle ydelse, fokuserer 3DMark i stedet benhårdt på grafikkort og processor.

Det er ikke uden grund, at hardcore gamere sværger til 3DMark, og for dem findes der ingen ære større end den, der følger i kølvandet på en ny verdensrekord. Inden du kører det visuelt betagende benchmark-program, skal du bare huske på, at ydelsen i ægte spil er langt vigtigere.

3DMark Vantage giver ikke et helt retvisende billede af den reelle ydeevne, men derfor er det bestemt ikke mindre interessant at køre benchmark-programmet og se de flotte scener udspille sig. Samtidig giver det et imponerende kig på den fremtid, spiludviklerne sandsynligvis har klar til os om et års tid.

Se og prøv programmet her

Det er kvit og frit at komme i gang med 3DMark Vantage, men Futuremark fortæller til pcworld.dk, at de forøgede udviklingsomkostninger har betydet nogle mindre ændringer i programmet i forhold til den foregående version.

Du kan køre programmet én gang på din hjemme-pc med den såkaldte trial-version. Hvis du vil have fuld adgang til de mest grundlæggende funktioner i 3DMark Vantage, koster det imidlertid 6,95 dollar – eller godt 33 kroner – for 3DMark Vantage Basic. Det må siges at være et beløb, der er ganske fornuftigt givet ud.

Fremtidens grafik er prangende, men krævende. Skærmbillederne herunder taler deres eget tydelige sprog, navnlig at Vantage tilbyder en yderst flot visuel fremstilling. Derfor er det ikke overraskende, at selv pc’er med mellemklassegrafikkort må bukke under og levere et langsommeligt pixelskubbende show. Du kan dog vælge mellem alternative foruddefinerede opsætninger afhængig af, hvor potent din pc er.

I vores test tog vi udgangspunkt i indstillingsmulighederne performance og extreme, der passer ganske godt med de indstillinger, der benyttes i mellem- og ekstremklassen.

Microsofts nyeste programmeringsgrænseflade til 3D-spil, DirectX 10, er blevet benyttet flittigt i 3DMark Vantage. Programmet kræver et grafikkort, der er kompatibelt. Det betyder, at du kun kan køre det, hvis du har et grafikkort fra ATI's Radeon HD 2000- eller Nvidias GeForce 8-serie eller nyere. Som minimum skal du også have Vista installeret med Service Pack 1.

Hvis du ikke er blevet skræmt væk af de lettere balstyriske hardwarekrav, er det bare med at komme i gang og få afsløret, om din pc har pondus nok. Måske bliver du overrasket over, at dit grafikkort stadigvæk kan følge med. Alternativt er risikoen, at du pludselig får god grund til at opgradere til den nyeste 3D-generation.

Her er vores resultater – hvad med dine?

Vi kørte 3DMark Vantage på en Dell XPS 630 desktop-pc med to af Nvidias hurtige GeForce 8800 GT-grafikkort, en Intel Core 2 Quad Q6600-processor og to gigabyte DDR2 ram. Vi prøvede både med ét såvel som to grafikkort i en såkaldt SLI-konfiguration.

Herunder er pcworld.dk’s resultater, som du kan prøve kræfter op imod på din egen pc. Hvis du selv tester, skal du huske at vælge de samme foruddefinerede indstillinger som herunder. Dermed er det nemlig muligt at lave en direkte sammenligning.

Performance

1.280x1.024
Enkelt GeForce 8800 GT: 4.859 point (GPU: 4.257; CPU: 8.438)
GeForce 8800 GT SLI: 8.169 point (GPU: 8.098; CPU: 8.390)

Extreme

1.920x1.200
Enkelt GeForce 8800 GT: 1.578 point (GPU: 1.513; CPU: 8.365)
GeForce 8800 GT SLI: 2.891 point (GPU: 2.795; CPU: 8.355)

Det overordnede resultat er udtryk for, hvor godt processoren og grafikkortet (eller grafikkortene) samlet set har klaret testen. Derudover kan du kigge nærmere på delresultaterne, hvis enten grafikkort eller processor er dit fokus.

Det har stor påvirkning på det endelige resultat, om du benytter en processor med en, to, tre eller fire kerner. Samtidig er hovedreglen, at jo flere grafikprocessorer din pc har, jo bedre. Benchmark-programmet er væsentligt mere effektivt til at udnytte de mange grafikhestekræfter, end rigtige spil er. Derfor skal du ikke blive chokeret, hvis dit pointtal i den grafiske deltest bliver fordoblet, når du installerer endnu et grafikkort – som det næsten er tilfældet her.

Har du først betalt for en licens til 3DMark Vantage, får du også adgang til Futuremarks ORB-portal på nettet (Online ResultBrowser). ORB kan opfattes som en gigantisk statistikbank, hvor de adspurgte personer er alle dem, der har valgt at dele deres resultater med andre. Her kan du eksempelvis sammenligne din pc med andre lignende konfigurationer og se tidens mest populære grafikkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere