Jeg ved ikke helt hvor ellers skal jeg stille spørgsmålet så jeg håber der er en kyndig og vidende person her.
Vi har en Bosch EuroPur kondenserende kedel, som altid står og drypper. Jeg har kunne høre det dryppe ind i kloaken vores bryggers. Jeg har derfor i dag undersøgt sagen og det kommer fra en slange montøren har lavet som afløb direkte ned i kloaken. Er dette meningen at det skal dryppe?
Desuden taber fyret vand - ikke hurtigt men dog så meget at jeg fylder på hver 3. måned eller noget i den stil. Dette behøver ikke at have sammenhæng, da sidst nævnt kan skyldes at vi har fået fjernet en radiator som måske ikke er proppet korrekt til (dette frygter jeg - men har svært ved at undersøge det da manden der lukkede radiatoren til også har lagt gulv ind over)
Anyway hvis en kan redegøre om kedelen skal dryppe er jeg da 2 skridt tættere på en mulig årsag til dels lyden, dels trykfaldet.
Jeg plejer altid at få hjælpe på lav-det-selv.dk, der har de også et godt forum til sådanne spørgsmål. Tænker at det her er lidt mere om i IT genren ;)
Hej og velkommen til. Er ikke VVS mand (tømrer) med ved da i hvertfald at selve radiator kredsen ikke skal tabe vandet. Der kan være flere ting der kan være skyld i det. 1: Der er en samling der ikke er helt tæt, så den smider en smule vand. Det kan være så lidt, så det fordamper så hurtigt det kommer ud. Derfor er det nemmest at lokalisere hvis man ikke bruger radiatorene, så der ikke sker fordampning. 2: Problemet kan være en defekt ekspansionsbeholder. Den er ormalt todelt, hvor der er vand på den ene side, og luft på den anden adskilt med en membran. Går membranen i stykker er der ingen "buffer" til at optage når vandet opvarmes, og derved øges trykket i radiator kredsen. Ved dette "overtryk" kan sikkerhedsventilnen måske åbne en smule så den smider vandet. Og når dette sker vil den måske ikke være tæt bagefter.
Så jeg havde tjekket overtryksventil og ekspansionsbeholder.
Nu har jeg ikke selv såadant et fyr, men jeg vil tro den skal være tilkoblet afløb, da et kondenserende fyr har en meget lavere afgangs temperatur. Når du har dette vil dugpunktet nås hurtigere, og derfor skal skorstenen tilkobles en kloak så dette vand kan løbe væk. Jeg vil godt lige igge om jeg kan finde mere om det, men det bliver ikke før i morgen. Fortsat god aften.
Med hensyn til din ekspansions beholder så har mine erfaringer fortalt mig at har man en defekt en af disse så kan man ikke fylde meget vand på før det tryk der skal være i systemet opnås.Vand kan jo ikke sammenpresses som vand, og derfor så stiger trykket hurtigt når denne er defekt. Har du et hus der er i flere planer vil radiatorerne oppe på 1 sal være dem der først holder op med at virke pga. at der kommer til at stå luft lomme deroppe. På et hus i kun 1 plan vil du kunne køre længere før du får problemer.
sammenpresses som luft skulle der jo selvfølgelig stå. Sorry.
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.