Svært at finde rundt hos mæglere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. september 2006.


Bedre indhold og ­nemmere navigation afgør i denne uge Duellen til fordel for ejendoms­mæglerkæden Home. I sammenligningen med Nybolig er der dog ingen af de to mægleres hjemmesider, der imponerer.

I en tæt duel trækker home.dk, ejendomsmægleren Homes bopæl på nettet, sig sejrrigt ud af en sammenligning med nybolig.dk. Bedre indhold og navigation afgør i denne uge
Duellen.
Det viser en måling, som analyseinstituttet Userneeds har foretaget for Computerworld.
Selvom afgørelsen er tæt, har ingen af de to sider dog imponeret Henrik Schmidt, administrerende direktør hos Userneeds.
- Når man tænker på, hvor mange penge, der er i ejendomsmæglermarkedet, så er det lidt utroligt, at de ikke klarer sig bedre på navigation og indhold, siger han.

Hos ejeren af Nybolig, Nykredit, undrer underdirektør Karsten Vind sig over, at brugerne skulle mangle informationer.
- Vi laver løbende analyser på hvad det er, folk har brug for, og der har vi ikke oplevet, at brugerne har manglet en hel masse information. På en række dimensioner fortæller vi en del mere, end Home gør, og på andre dimensioner står de bedre, siger han.
Karsten Vind føler sig ikke som en slagen mand og hæfter sig ved at de to sider ligger meget tæt i brugerundersøgelsen. Den tætte afgørelse mener han kan skyldes, at Nyboligs hjemmeside er ældre end Homes, der derfor har haft nogle muligheder for at forny indholdet, som Nybolig endnu ikke har implementeret. Nybolig arbejder på en relancering af hjemmesiden, men Karsten Vind ønsker ikke at løfte sløret for, hvornår en forbedret nybolig.dk vil se dagens lys.

Selvom om Home har fået en bedre bedømmelse hos Userneeds' 1000 mand store testpanel, erkender it-chef Hanne Brandt, at der stadig er plads til forbedringer.
- De sidste år har vi lagt meget vægt på vores kerneydelse, som er præsentationen af vores boliger. Der vil vi vise så mange og så uddybende informationer, som overhovedet muligt. Men man kan spørge, om man ikke kunne gøre noget mere ud af at forklare eksempelvis om købsprocessen, tilstandsrapporter, og hvad man som køber eller sælger skal gøre. Det vil vi meget gerne arbejde videre med, siger hun.
Men måske navigationen er det første sted, hvor udviklerholdet burde tage fat.
Flere af Userneeds testpersoner nævner nemlig, hvor svært det er at finde frem til oplysninger om ejendomsmæglerkædens mæglere.
Henrik Schmidt er helt på linie med brugerne. Også han mener, at Home kunne forbedre sit navigationssystem. Konkret peger han på, at det kan være svært at kende forskel på menupunkterne myHome og Homes Verden. Sidstnævnte indeholder de oplysninger om kædens mæglere, som mange brugere havde svært ved at finde frem til i undersøgelsen af siden.
- Jeg er enig, siger Hanne Brandt og fortsætter:
- Vi er godt klar over, at vi kan gøre det bedre på andre punkter, men det er jo en afvejning af, hvor man skal lægge udviklingsressourcerne i forhold til, hvad der interesserer brugerne. Og i første omgang valgte vi at fokusere på præsentationen af boligerne.

Også på nybolig.dk har brugerne vurderet navigationen som besværlig. Selvom vurderingen ikke tilfredsstiller underdirektør Karsten Vind, får den ikke dommedagsklokkerne til at ringe.
- Det tal vil man selvfølgelig altid gerne have bedre, men det er ikke noget, der foruroliger mig. Vi har masser af kunder, der bestiller materiale fra siden, så vi oplever ikke, at de har problemer med at finde frem til det, de har brug for, siger han.

Brugernes problemer med navigation og indhold får alligevel ikke Henrik Schmidt fra Userneeds til at uddele dumpekarakterer til de to hjemmesider. Han mener, at begge sider indeholder mange kvaliteter, som de jver især kan lære af.
- Nybolig vil kunne lære meget af Homes måde at være rådgivende på, for Home har bedre forstået den del. De er gode til at forklare om blandt andet forældrekøb og opsparing. Til gengæld er Nybolig bedre til finansiel rådgivning, mener direktøren for analyseinstituttet Userneeds.

Faktabokse:

Home
Ansatte: Der er 2 ansatte i home.dk, hvor drift og udvikling er outsourcet. Derfor varierer antallet af medarbejdere fra 2 til 10 afhængigt af udviklings- og driftopgaver.
Platforme: Windows 2003, Sun Java 1.5 og Microsoft SQL Server 2000.
CMS: Site In A Box.

Nybolig
Ansatte: Varierer grundet et tæt samarbejde med Nykredit. Der er en fast bemanding på 3-4 medarbejdere.
Platforme: AIX, men skifter snart til Windows
CMS: Interwoven

Duellen gennemføres med User­needs' Danmarkspanel på flere end 100.000 danskere. Hver uge deltager flere end 1.000 danskere, fra hjemmesidernes målgrupper. Deltagerne er repræsentativt fordelt på alder, køn og geografi.

Userneeds er et uafhængigt analyse­institut med speciale i rådgivning om hjemmesiders bruger­venlighed.

Analysen er udarbejdet af Henrik Schmidt

Læs Henrik Schmidts blog på: www.cw.dk/blog/usability

Debatter undersøgelsen på nettet på: www.computerworld.dk/duellen

OriginalModTime: 14-09-2006 14:28:17




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, Aarhus – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

03. juni 2025 | Læs mere