EU skruer ned for dine hørebøffer

Du kan ikke selv finde ud af at passe på dine ører, så nu gør EU-kommissionen det for dig. Få forklaringen på hvad det betyder for dit daglige forbrug af musik.

Se så at hive de der ørepropper ud af ørerne og sluk din MP3-afspiller.

EU-kommissionen har nemlig en vigtig meddelelse til dig.

Fremover har du bare at passe på dine ører. De kan nemlig blive smadret af at høre på alt for høj musik.

Derfor kræver EU-kommissionen nu, at alle MP3-afspillere, musikmobiler og lignende kommer med lydniveauet sat til cirka 80 decibel. Det svarer omtrent til det støjniveau, du hører på en travl gade.

Derudover skal alt mobilt grej også komme med en sundhedsadvarsel om, at det kan ødelægge din hørelse, hvis du skruer alt for højt op for volumen.

For et par år siden begrænsede EU maksimumvolumen på bærbart grej til 100 decibel, hvilket svarer til en mellemting mellem en benzindrevet græsslåmaskine og en bragende rockkoncert.

Andre, mindre regulerede steder i verden kan bærbare gadgets stadigvæk levere op til 120-130 decibel, eller det samme som at stå på landingsbanen mens et velvoksent passagerfly er i gang med at lette.

Det forventes at op mod 25 millioner europæere er i farezonen for at ødelægge deres ører ved at lytte til for høj musik på deres MP3-afspillere.

Det gør de ved at blæse 125 decibel ind i ørerne i over en time om dagen.

- Den nye standard vil ikke forhindre brugerne i at skrue højere op for volumen, men der vil være en klar advarsel, så de kender risikoen," udtaler Meglana Kuneva, EU-kommissær for forbrugerrettigheder, i en pressemeddelelse.

Producenterne har to år til at indrette sig efter de nye regler, og Kuneva gjorde det klart, at hun ikke vil tolerere overtrædelser.

- Det er lige meget, hvor stort firmaet er, jeg vil reagere, siger hun.

Hmm... Det lyder som løftet pegefinger til firmaer som Apple, Sony og Samsung.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere