Canon klar med sportskameraet 1D Mark IV

Mindre end en uge efter Nikon lancerede sin topmodel er Canon klar med en professionel konkurrent kaldet 1D Mark IV. Det er spækket med funktioner, men prisen er til gengæld i top. Mød kameraet her.

Sportsfotografer værdsætter én ting over alt andet: Hastighed.

Derfor har Canon 1D Mark III længe været favoritten, når sportsstjernerne skal fanges med 10 billeder i sekundet. Med lanceringen af afløseren 1D Mark IV har Canon klogt nok ikke ændret på den opskrift.

I stedet har Canon øget opløsningen fra 10 megapixel i Mark III til 16,1 megapixel i IV.

Sensoren er dog fortsat af APS-H typen, som har en forlængelsesfaktor på 1,3. De fleste professionelle modeller kommer i dag med de såkaldte fullframe sensorer (se Nikon D3s her), men Canons typiske kunder inden for sportsfotografi foretrækker efter sigende forlængelsesfaktoren, så et 100 millimeter objektiv bliver til 130 millimeter.

På trods af den højere opløsning kan 1D Mark IV fortsat optage 10 billeder i sekundet med autofokus. Bufferen i kameraet kan håndtere 110 jpeg-billeder eller 28 fotos i RAW-format.

Optager du billeder under knapt så gode lysforhold, så er ISO-mulighederne også øget. Standard ISO ved optagelser er mellem 100 og 12.800 ISO med autoISO, som selv tilpasser sig.

Du har dog selv mulighed for at udvide ISO-rummet op til hele ISO 102.400, så der kan tages - dog kornede - billeder af en stjernehimmel håndholdt.

På Canons pressemøde i dag var det dog endnu ikke muligt at se billeder med den høje ISO, da det fremviste kamera var udstyret med en beta-version af softwaren.

Billederne vi fik vist, som var optaget med 12.800 ISO, så dog overbevisende ud.

Skærmen på tre tommer har også fået en nøk opad og har nu 920.000 pixels (0,9 megapixel) og er samme model, der sidder i den nyligt lancerede Canon 7D.

Model uden problemer

Forgængeren 1D Mark III havde et godt stykke tid efter lanceringen en række problemer med autofokus-systemet. Et problem, der kostede Canon en del respekt blandt de professionelle sportsfotografer, som er målgruppen for 1D-serien.

Med lanceringen af 1D Mark IV garanterer Canon dog, at problemerne nu skulle være løst. Den nye model er udstyret med en 45-punkt AF-sensor, som du frit kan vælge imellem - mens du også har muligheden for at gruppere AF-punkterne i 9 eller 17 felter. Desuden kan kameraet ændres fra horisontal til vertikal position, uden at AF-punktet mistes.

Nu med film

Moden blandt digitale spejlreflekskameraer dikterer, at de nyeste kameraer skal kunne optage video. Den funktion har også ramt 1D Mark IV. Kameraet kan derfor optage film i FullHD i 1.920 x 1.080 pixels med 30, 25 eller 24 billeder i sekundet. Går du ned i 720p-formatet, kan du filme med 50 eller 60 billeder i sekundet.

Prisen bliver 41.599 kroner, og de første modeller skulle dukke op i starten af december.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere