Artikel top billede

Vint Cerf foreslår skattefradrag ved brug af IPv6

En af hovedarkitekterne bag internettet opfordrer den engelske regering til at skabe et økonomisk incitament til at opgradere til IPv6.

Computerworld News Service: Virksomheder, der allerede nu begynder at forberede sig på IPv6, skal gives "skattefradrag," der skal hjælpe dem til at foretage migrationen, foreslår Vint Cerf.

Cerf, der er en af hovedarkitekterne bag internettet, mener, at der er behov for at give en håndsrækning til de virksomheder, der tager problemet alvorligt, idet IPv4-adresserne begynder at slippe op.

Den nuværende IPv4-adresse-infratruktur vil sandsynligvis løbe tør i 2012, påpeger han.

IPv4 giver mulighed for omtrent 4,3 milliarder adresser, men med det hurtigt voksende antal af mennesker og maskiner på internettet er IPv6 med dets 340 sekstillioner adresser ved at blive en nødvendighed.

"Der er på nuværende tidspunkt omtrent 770 millioner maskiner, der er tilsluttet internettet med domænenavne," siger han.

"Men kast et blik på vækstpotentialet. Det handler ikke kun om pc'er, der er 4,5 milliarder mobiltelefoner derude og omkring en femtedel kan gå på internettet."

Snart får vi problemer

Fremkomsten af intelligente elmålere og andre internetforbundne enheder vil tilføje endnu flere maskiner til nettet, påpeger han.

Når de sidste fem trancher af IPv4-adresser er tilgængelige, vil det globale register allokere en tranche til hver af de fem hovedverdensdele, og fra da af vil de eneste tilbageværende adresser være de få, som internetudbyderne sidder på.

"På dette tidspunkt er virksomhederne tvunget til at indse, at vi praktisk talt er nede på nul adresser," fremhæver han.

Det betyder, at virksomheder, der har udskudt overgangen, i praksis vil blive tvunget til at foretage skiftet, hvis de ønsker større kapacitet.

De vil også blive tilskyndet af en stigende efterspørgsel på IPv6 fra mere avancerede kunder og leverandører, som de vil være ude af stand til at kommunikere med, indtil de har foretaget skiftet.

I selskab med den britiske regerings chef for informationsøkonomi, David Hendon, argumenterede Cerf for, at der er behov for flere incitamenter for at få folk til at foretage skiftet.

Cerf talte i forbindelse med Hendons offentliggørelse af oprettelsen af 6UK, der er en nonprofit-organisation med det formål at udbrede opmærksomhed om emnet og vejlede folk i migrationen til IPv6.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere