Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Test: Utrolige Libratone Beat rammer B&0-niveau

Med Libratone Beat kan du fylde stuen op med musik - uden at fylde den op med højttalere. Vi har testet den usædvanlige højttaler, som er pakket ind i et dristigt dansk design med runde former og ulden stofbeklædning.

Du træder ind i stuen og undrer dig over, hvor al den herlige musik kommer fra. For du kan hverken få øje på højttalere eller musikanlæg.

Den usynlige musik er en drøm for mange, måske især kvinder - og Libratone Beat bringer os et stort skridt i den retning.

Den dansk-udviklede højttaler glider naturligt ind i indretningen, fordi den ligner et møbel eller en kunstgenstand: En trekantet søjle med runde former og ulden stofbeklædning.

Vores testmodel var svøbt i rød cashmere-uld, men Beat fås i flere varianter. Eneste synlige knap er en lille rund sangfugl, der lyser op på fronten.

Lækker kvalitet

Bagtil sidder et markant krom-håndtag, som der kan være delte meninger om. Men praktisk er det.

Og så understreger det indtrykket af en højttaler, der tør være sin egen. Akkurat som den jeans-agtige logo-flap, der stritter kækt ud fra kanten.

Den oplevede kvalitet af materialerne er på B&O-niveau - med tydelig omhu for detaljen. Selv ledningen til stikkontakten er en PH-lampe værdig.

Toppen er af blank plast - uden det brede stik, der skæmmer så mange andre højttalere til iPod, iPad og de andre i-dimser.

For Libratone Beat er "en iPod dock - uden dock". Lyden overføres trådløst med en speciel sender, som medfølger i to varianter: Den ene klipses i bunden af din iPod, iPhone eller iPad. Den anden passer i USB-porten på din pc eller Mac.

Senderne fylder ikke meget, men det er lidt bøvlet, at man skal montere en ekstra dims i sin afspiller for at høre musikken. Og hvor skal man gøre af den, når man er færdig? Det havde været praktisk med en lille lomme bag på højttaleren.

Ingen AirPlay

Mange ville nok foretrække Apples AirPlay-teknik, hvor musikken overføres uden ekstra sendere - via det trådløse netværk.

Beat kan udbygges med en AirPlay-adapter, men det er en dyr og klodset løsning.

Så hvis AirPlay er et must, bør du nok afvente næste udspil fra Libratone, der ifølge vores oplysninger bliver født med æbleteknikken.

Men der er også fordele ved de løse sendere. De kræver intet eksisterende netværk, og opsætningen er uhyre enkel: Tryk på den lysende sangfugl, så spiller musikken. Derfor er det også let at flytte senderen mellem flere afspillere, for eksempel når man har gæster.

En særlig fordel ved USB-senderen er, at den overfører al computer-lyd - også når man spiller eller ser film på den bærbare. Derfor er Libratone mere alsidig end AirPlay-højttalere, der kun fungerer med kompatible afspiller-programmer.

Forbindelsen rækker 30 meter med computeren - og 10 meter med æble-afspillerne. Vi oplevede et par gange, at vores iPhone tabte telefonsignalet, men producenten leverede en ny sender, der afhjalp problemet.

Vigtig placering

Og hvordan spiller den så? Første lyt var en blandet oplevelse: Diskant og mellemtone fremstod åben og imødekommende, men bassen var tynd og fesen, og stereoperspektivet var en rodet omgang. Men højttaleren stod også på et bord midt i rummet.

Og selv om reklamerne påstår det modsatte, er det langt fra ligegyldigt, hvor du placerer Libratone Beat.

Den trekantede form, hvor nogle af enhederne skyder skråt bagud, kræver i praksis, at højttaleren stilles 15-20 centimer fra en væg - og helst nogenlunde midt i rummet. Det giver langt bedre bund og sammenhæng i lydbilledet.

Selv om væggen "spiller med", er stereoperspektivet stadig begrænset, og du får ikke bølle-bas til mellemgulvet.

Libratone Beat er ikke til dødsmetal. Men pop, jazz og anden akustisk musik gengives med en fylde, åbenhed og nærvær, som ligger langt over, hvad man med rimelighed kan forvente af en aktiv højttaler til 4.000 kroner. Især når den samtidig står og pynter i stuen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere