Artikel top billede

Foto: Ernesto Ferreyra.

Waoo opgiver tv-pakker i TDC's fibernet

Der er ifølge fiberudbyderen Waoo ingen udsigt til en rentabel tv-forretning i TDC's fibernet.

Det bliver kun TDC, der tilbyder tv i teleselskabets fibernet.

Fiberudbyderen Waoo havde håbet, at nye priser fastsat af IT- og Telestyrelsen ville gøre det billigere for virksomheden at sælge tv-produkter i TDC's net.

Men de nye priser fra styrelsen er for høje til at sælge tv-produkter i TDC's fibernet, lyder det fra Waoos administrerende direktør, Anders B. Christjansen.

"Vi må erkende, at sagen er lukket," siger han. 

Nye priser

IT- og Telestyrelsen evaluerede for nylig den prismodel, som styrelsen bruger til at fastsætte lejeprisen i TDC's net.
 
Nu har Waoo set nærmere på de nye priser, og de er ifølge udbyderen for høje, hvis der skal tv med i produktet.
 
"Vi har kigget det grundigt igennem, og de nye priser har ikke forbedret vores muligheder for at tilbyde det her superhurtige fibernet i kombination med tv," siger Anders B. Christjansen, der er administrerende direktør for Waoo.
 
IT- og Telestyrelsen kom med de nye priser 15. april, og efterfølgende gik Waoo i gang med at undersøge den nye prismodel, som Waoo ikke tager til en anden instans.
 
"Det her er endeligt afgjort fra IT- og Telestyrelsen, og vi vil ikke gøre mere ved det," fortæller Anders B. Christjansen. 

Telia har klaget

Prismodellen for at tilbyde tv er skruet sådan sammen, at en fremmed udbyder skal købe adgang til nogle faste dele af TDC's fibernet for at kunne levere tv. Prisen for dem er uafhængig af kundetallet, og dermed er de første kunder de dyreste.
 
Jo flere kunder et selskab får, jo flere er der at fordele de faste omkostninger på. Men det kan trods en stærk kundetilgang ikke betale sig, lyder det fra Waoo-direktøren. Derfor vil Waoo slet ikke forsøge sig med tv i TDC's fibernet.
 
"Der er ingen idé i at tage et tab på kort sigt for at tabe flere penge på lang sigt," siger Anders B. Christjansen.
 
Telia har i øjeblikket en klage liggende hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Teleselskabet har klaget over, hvad det koster at levere tv på TDC's kobbernet, det gamle telefonnet. Også her er IT- og Telestyrelsen kommet med nye priser, men prisniveauet er ifølge Telia for højt til at skabe egentlig konkurrence.

Venstres teleordfører, Torsten Schack Pedersen, har tidligere fortalt til Computerworld, at han ser det som problematisk, hvis der er en høj indgangsbarriere på markedet for tv via bredbånd. Nu, da den ny prismodel er på plads, overvejer han at se på sagen igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere