Ny Atom-processor til tablets

Intel har netop præsenteret sin første Atom-cpu til tavlecomputere.

På Intel Developer Forum i Kina har chipfirmaet introduceret sin nye Atom Z670 processor (Oak Trail) til de flade tavlecomputere. Men allerede i midten af 2011 bliver processoren afløst af en ny platform, Cedar Trail.

”Vi accelererer Intel Atom produktlinjen og udvikler os nu hurtigere end Moores Lov med nye produkter baseret på tre nye procesteknologier over de næste tre år,” sagde Doug Davis, chef for Intels Netbook og Tablet Group, i forbindelse med lanceringen af den nye processor.

Oak Trail platformen består både af Atom Z670 med 1,5 GHz og Z650 med 1,2 GHz. De indeholder hver én Atom-kerne og grafik fra PowerVR (SGX 535) samt en hukommelses-controller til DDR2.

I forhold til de eksisterende Atom-modeller til netbooks skulle de nye processorer bruge langt mindre energi. Det typiske strømforbrug skulle ligge mellem 1 og 3 watt. Det betyder også, at de kan arbejde uden køling – en forudsætning for at bygge flade tavlecomputere.

Oak Trail-tablets skulle være i stand til at afkode Full HD – Intel har integreret et særligt modul der sørger for at håndtere videosignalet. Der skulle være understøttelse for HDMI 1.3b-porte op til 1080p.

De nye processorer kan bruges sammen med forskellige operativsystemer som Google Chrome OS og Android, Meego og Windows.

Intel har samtidig annonceret Cedar Trail, som altså kommer om nogle få måneder. Her er strukturbredden sat ned fra 45 nanometer til 32 nanometer. Det skulle også betyde at energiforbruget bliver noget lavere.

Cedar Trail skulle blandt andet understøtte Wireless Display, PC Sync, Fast Boot og Displayport. Intel lover også understøttelse for ”Blu-ray 2.0”, selvom det er lidt uklart hvad Intel mener med dette.

Den nye Z670 processor koster 75 dollar i store styktal, og det er den samme pris som en hurtigere Atom N470 med 1,83 GHz.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Premium
IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'
Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.