Artikel top billede

Ebay-milliardær blev ikke guvernør i Californien

Meg Whitman forsøgte uden held at overtage Arnold Schwarzeneggers guvernørpost i Californien.

Den tidl. eBay-chef Meg Whitman brugte næsten 900 millioner kroner af sine egne penge på at vinde guvernørvalget i Californien. Den nuværende guvernør Arnold Schwarzenegger kan ikke genopstille efter syv år i Sacramento, og der har været en hård kamp om at blive hans efterfølger.

På den ene side stod den republikanske milliardær Meg Whitman, som investerede flere penge i sin valgkamp end nogen anden kandidat tidligere, mens det demokratiske parti stillede med den 72-årige eks-guvernør Jerry Brown.

Den foreløbige stemmeoptælling onsdag morgen dansk tid viser, at Ebay-milliardæren har lidt et nederlag. Det bliver Jerry Brown, som skal overtage roret i Californien. Han har tidligere været guvernør i årene fra 1975 til 1983. Efter 27 år kan han nu igen overtage guvernørstolen.

Meg Whitman brugte ellers flere penge end nogen anden kandidat i statens historie og ti gange flere penge end hendes konkurrent. Den 54-årige har tjent sin formue hos eBay, hvor hun startede i 1998. Dengang havde firmaet kun 30 ansatte, men i hendes tid som adm. direktør voksede det til mere end 15.000 ansatte.

En af hendes mere kontroversielle beslutninger var købet af Skype, som viste sig at være en dårlig forretning for eBay. Whitman forlod sin stilling som adm. direktør i 2007 og fungerede som rådgiver indtil 2008. Hendes personlige formue anslås til op mod 10 milliarder kroner.

En anden kendt kvinde fra it-industrien, Carly Fiorina, stillede også op til valg for det republikanske parti tirsdag i Californien. Den tidligere HP-chef Fiorina tabte til Barbara Boxer i kampen om et sæde i Senatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere