Artikel top billede

Ebay-milliardær blev ikke guvernør i Californien

Meg Whitman forsøgte uden held at overtage Arnold Schwarzeneggers guvernørpost i Californien.

Den tidl. eBay-chef Meg Whitman brugte næsten 900 millioner kroner af sine egne penge på at vinde guvernørvalget i Californien. Den nuværende guvernør Arnold Schwarzenegger kan ikke genopstille efter syv år i Sacramento, og der har været en hård kamp om at blive hans efterfølger.

På den ene side stod den republikanske milliardær Meg Whitman, som investerede flere penge i sin valgkamp end nogen anden kandidat tidligere, mens det demokratiske parti stillede med den 72-årige eks-guvernør Jerry Brown.

Den foreløbige stemmeoptælling onsdag morgen dansk tid viser, at Ebay-milliardæren har lidt et nederlag. Det bliver Jerry Brown, som skal overtage roret i Californien. Han har tidligere været guvernør i årene fra 1975 til 1983. Efter 27 år kan han nu igen overtage guvernørstolen.

Meg Whitman brugte ellers flere penge end nogen anden kandidat i statens historie og ti gange flere penge end hendes konkurrent. Den 54-årige har tjent sin formue hos eBay, hvor hun startede i 1998. Dengang havde firmaet kun 30 ansatte, men i hendes tid som adm. direktør voksede det til mere end 15.000 ansatte.

En af hendes mere kontroversielle beslutninger var købet af Skype, som viste sig at være en dårlig forretning for eBay. Whitman forlod sin stilling som adm. direktør i 2007 og fungerede som rådgiver indtil 2008. Hendes personlige formue anslås til op mod 10 milliarder kroner.

En anden kendt kvinde fra it-industrien, Carly Fiorina, stillede også op til valg for det republikanske parti tirsdag i Californien. Den tidligere HP-chef Fiorina tabte til Barbara Boxer i kampen om et sæde i Senatet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere