I det seneste udgave af bladet "The Atlantic" kan man læse en artikel med den provokerende overskrift: "Gør Google os dummere?"
Forfatteren Nick Carr mener, at ting som Google er ved at ændre vores måde at tænke på. Han skriver for eksempel:
"Den menneskelige hjerne er nærmest ubeskrivelig let at manipulere. James Olds, en professor i neurovidenskab ved George Mason University, mener, at selv voksne hjerner er meget påvirkelige. Hjernen har evne til løbende at omprogramere sig selv og på den måde ændre måden den fungerer," siger Nick Carr, der er en kendt kritiker af Web 2.0.
Hans pointe er dermed, at vores hjerner adapterer den måde, som vores omgivende teknologi er opbygget på. For eksempel, at, man kun kan bruge 140 bogstaver til at kommunikere med, hvis man bruger værktøjet Twitter. På samme måde kan e-mail-kulturen betyde, at vi begynder at kommunikere i kortere beskeder.
Selv om den påstand kan lyde en smule sort/hvid, så mener Nick Carr, at vi ikke kan modsætte os, at det sker. For det sker ganske underbevidst.
"Især internettet har en langtrækkende konsekvens på vores måde at tænke på. Internettet er denne ubeskriveligt kraftfulde computer, som opsluger alle vores andre intellektuelle teknologier. Det er blevet vores kort, vores ur, vores trykpresse, vores skrivemaskine, vores regnemaskine, vores telefon, vores radio og vores tv. Når nettet absorberer disse medier, så bliver mediet genskabt på internettets præmisser," mener Carr.
I Carrs betragtninger betyder blandt andet, at internettes elementer som hyperlinks, blinkende reklamer og tidsrøvere sniger sig ind i resten af vores medier. Konsekvensen er ifølge ham, at vi mister overblikket og får en manglende koncentration.
Læs hele den provokerende artikel
her.