Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft har præsenteret Mango: 500 nye funktioner i WP7

Microsoft har netop præsenteret den hidtil største opdatering til Windows Phone under arbejdsnavnet Mango.

Sociale netværk er formentlig på sit største og brugerne vil helst have adgang til sine opdateringer overalt. Det er tydeligt at Microsoft har indset dette, og med Mango-opdateringen kommer der for alvor understøttelse af sociale netværk i Windows Phone.

Facebook, LinkedIn og Twitter er blandt de sociale netværk, der nu er integreret i den såkaldte People-hub. Her vil man bl.a. kunne læse opdateringer og se når vennerne skifter profilbillede. En ny funktion kaldet "Grupper" giver dig mulighed for at lave grupper bestående af folk, der har en relation til hinanden. Systemet vil også automatisk hente billeder, hvor personer i gruppen er tagget.

Chat og beskeder samlet
Facebook chat og Live Messenger er også blevet integreret i systemet. Det kan man let bruge sammen med det forbedrede tastatur, der nu kan foreslå hvad det næste ord skal være. Det betyder altså, at man f.eks. vil kunne skrive "God", hvorefter telefonen foreslår "dag".

Chat og SMS-beskeder er desuden integreret, så beskederne dukker op i samme samtale. Det virker rigtig smart! Også i kalenderen er Facebook integreret, således at man kan se sine Facebook-begivenheder direkte på telefonen.

Photo:

Hvis vi vender tilbage til det med SMS-beskeder et kort øjeblik, har Microsoft gjort det potentielt mindre farligt at befærde sig i trafikken. Når man modtager en besked, vil telefonen nemlig kunne læse beskeden op og endda give brugeren mulighed for at svare uden at røre telefonen med hjælp fra avanceret talegenkendelse.

Mange nye apps
Ifølge Andy Lee fra Microsoft fungerer applikationer langt bedre i Windows Phone end med andre smartphonesystemer. Han fortæller bl.a. at det, at gå fra en applikation til en anden er som at gå gennem hoveddøren for at komme fra stuen til køkkenet.

Microsoft fremviser flere programmer, bl.a. billeder og Office. Facebook-integrationen betyder at man nu også kan uploade billeder til Facebook og der er endda ansigtsgenkendelse indbygget i systemet, så man kan tagge med det samme.

I Office kan man hente filer fra SkyDrive, og redigere i dem med samme.

Internet Explorer 9 er også blevet opdateret med HTML 5-understøttelse, så browseren i Microsofts ord vil "skræddersy internettet til din hånd". Microsoft viste dernæst en HTML 5-test mellem BlackBerry, Android, iPhone og Windows Phone. Blackberry-mobilen kunne klare cirka 5 billeder i sekundet, Android-mobilen det dobbelte og iPhone var slet ikke gået i gang. Windows Phone derimod lå på 30 billeder i sekundet.

Photo:

Forbind nettet til apps
En ny funktion kaldet AppConnect kan bruges til at gå fra søgeresultater på nettet og direkte til IMDB-programmet. Altså kan man søge efter en film på Bing, og bruge resultatet til at gå videre til IMDB-programmet, hvor man kan finde flere detaljer om filmen.

Med programmet Local Scout kan man finde f.eks. spisesteder, aktiviteter og butikker i nærheden af sin placering. Det virker også som en god funktion - lad os håbe den kommer til at fungere herhjemme i Danmark!

Visual Search virker som en konkurrent til Google Goggles og er ligeledes et program, der kan genkende ting i billeder og foretage søgninger ud fra dette. F.eks. kan man tage et billede af en stregkode på en bog og efterfølgende få vist bogen i Amazon-programmet.

Der findes i øjeblikket 18.000 programmer til Windows Phone og udviklingsværktøjet til Mango er allerede tilgængeligt, så udviklere kan komme i gang med at bruge de nye funktioner allerede i dag.

Understøttelse af flere sprog
Microsoft har længe lovet at Windows Phone ville komme på dansk i takt med Mango-opdateringen, og Microsoft bekræfter nu at systemet vil byde på forbedret international understøttelse.

Specifikke oplysninger omkring de nye sprog er dog begrænset, men vi håber og krydser fingre for at der både er dansk sprog, tastatur og ordbog.

Ifølge Microsoft er markedet for Mango fire gange større end tidligere.

Først til efteråret
HTC, LG og Samsung har været partnere fra første dag, og vil også komme med Mango-produkter. Tre nye partnere er også kommet til: Acer, Fujitsu og kinesiske ZTE. Sony Ericsson, der ellers var blandt de oprindelige hardwarepartnere, er ikke nævnt og noget kunne altså tyde på at man har droppet Windows Phone før man overhovedet begyndte.

Nokia er som bekendt nok den vigtigste partner for Microsoft, og man fortæller at Nokias første mobil med Windows Phone bliver baseret på Mango. Det tegner altså ganske lovende.

Herunder kan du se Microsofts officielle demovideo af Mango:



Mango kommer til Windows Phone-enheder i løbet af efteråret. Hvorvidt dette gælder samtlige enheder eller og der er tale om nogle udvalgte, vides endnu ikke. Det vides desuden heller ikke endnu om systemet kommer til at hedde f.eks. Windows Phone 7.1, 7.5 eller bare Mango.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere