Artikel top billede

Kaspersky sammenligner Android-sikkerhed med Windows

Nu bliver Android sat i bås med Windows. Sikkerheden er for dårlig, mener sikkerhedsfirma.

De mange sikkerhedsproblemer på Android minder efterhånden om situationen under Windows. Det konstaterer sikkerhedseksperter fra Kaspersky Labs i deres seneste rapport om it-truslerne i årets første kvartal, skriver heise online.

Kaspersky kritiserer blandt andet, at brugerne ikke tager sikkerheds-dialogerne i Android alvorligt og ofte bare klikker på ”Ja” uden at tænke nærmere over konsekvenserne, hvis man f.eks. giver et program lov til at sende sms-beskeder.

Den mangelfulde distribution af opdateringer hos de forskellige mobiltelefon-producenter bliver også kritiseret. Det tager lang tid at få opdateringerne ud og mange brugere render stadig rundt med sårbare versioner af Android i lommen.

”Kan man i denne situation overhovedet tale om sikkerhed,” spørger Kaspersky.

Ifølge Google er det 96 procent af brugerne, der anvender versioner som er ældre end Android 2.3, som kom i december sidste år.

Kaspersky kritiserer også, at brugerne kan installere vilkårlig software uden om Android Market.

Der trækkes en række paralleller mellem Android og Windows. Der er mange enheder i brug med forældede versioner og masser af sikkerhedshuller. Brugerne kan frit installere software. De fleste inficeringer sker på enheder hvor brugeren har admin-rettigheder (altså telefoner hvor der er foretaget et jailbreak).

Den mobile malware kommunikerer med sine bagmænd over command-and-control-servere – altså den samme metode, der også anvendes af Windows-malware. Kaspersky mener at vi kommer til at se mobile botnet i fremtiden.

Det forudsiges at mængden af malware til mobile enheder bliver fordoblet i år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere