Artikel top billede

Nettets nye darling kommer til Danmark

Groupon slår sig ned i Danmark. Åbner til september.

Det er et firma med store armbevægelser, der den 1. september kommer til landet.

Amerikanske forgæves har forsøgt at købe for henved seks milliarder dollar. 

Det driftige opstartsfirma vil selv. Og kan selv.

Groupon er til stede i 46 lande og hævder at være markedsledende i hovedparten af dem. Firmaet gik lynhurtigt i plus i hjemlandet, og Groupon er steget hurtigere i værdi end både Apple, Microsoft, Ebay, Amazon.com og Google gjorde.

Groupons forretningsmodel er simpel. Man lader en stor portion brugere købe en vare eller en oplevelse til typisk 50 procent af normalprisen. Forbrugerne får altså en god pris til gengæld får de medvirkende butikker og firmaer en massiv eksponering for nye kunder.


Klonernes forbillede

Forretningsmodellen, som Groupon opfandt i 2008, lever allerede i bedste velgående i Danmark. Sweetdeal, Downtown og en stribe andre tjenester har sat sig på markedet.

Er der over hovedet plads til jer?

“Vi mener, at vores berettigelse til at være her er, at vi kommer med en anden kvalitet. Vi kommer for at introducere københavnerne til deres egen by. Vi går efter spændende oplevelser, som de ikke selv var klar over eksisterede. Vores danske konkurrenter fokusere meget på restauranter og spa. Det var også det, som Groupon blev udviklet med i 2008. Det er det koncept, de har kopieret, men der er sket en masse innovation fra Groupons sidenhen,“ siger Frederik Hendriksen, der er en del af det fem mands store ledelsesteam for Groupon Danmark.

Groupon Danmark vil også fokusere på restauranterne og spa-tilbud. Men det bliver mere end det. Fokus skal være på oplevelser. Frederik Hendriksen nævner specielle yogasteder, hoteller, crossfit, bungyjump og luftballoner som nogle at Groupons potentielle tilbud.

“Det danske marked er blevet til kampen om billige middage. Det handler mere om discounten end oplevelsen. Det var egentlig den oprindelige idé, og en vil vi sætte fokus på igen. Vi vil ud og vise københavnerne steder, de ikke kender,” uddyber Frederik Hendriksen.

Der er ikke sat noget præcis antal på den danske satsning, men den er stor nok til, at de eksisterende spillere kommer til at lægge mærke til det.

“Nu ved jeg jo nogenlunde, hvor mange Sweetdeal og de andre har ansat, og jeg kan sige, at vi bliver betydeligt flere end det,” siger Frederik Hendriksen.


Den lille forskel

Groupon adskiller sig også en lille smule fra hovedparten af klonerne i Danmark. Hver dag er der to forskellige deals. Et “maindeal” og en “sidedeal”.

Det er typisk veluddannede, vellønnede kvinder mellem 20 og 35 år, der benytter Groupon og de lignende tjenester. Ved at have to daglige tilbud håber Groupon også at have plads til at ramme mændene.

De engelske brugere har for eksempel kunne købe en dag på racerbanen hos tv-programmet Topgear


Har været her før

Den danske hjemmeside Groupon.dk har eksisteret længe. Uden meget aktivitet.

I 2010 købte Groupon den tyske kopitjeneste MyCityDeal. MyCityDeal havde på to måneder etableret sig i otte lande, hvilket fik Groupon til at finde tegnebogen frem.
Efter overtagelse gik man også ind i Danmark, men det gik for stærkt, og forsøget løb ud i sandet.

Nu prøver man altså igen. Denne gang med flere kræfter og betydeligt mere erfaring. Ledelsesholdet, der starter i Danmark, er det sammen, der lancerede Groupon i Japan og Kina

1. september er der kun fokus på København. I løbet af efteråret kommer andre danske byer til.

Hjemmesiden vil snart blive relanceret. I øjeblikket er der kun adgang til den oprindelige udgave.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere