Firmaer skal selv betale for beskyttelse mod netbank-indbrud

Lov-beskyttelse er opgivet ? i stedet skal en forsikring med årlig præmie på 690 kroner sikre virksomheders netbank.

Maskinvirksomheden Jymika blev i marts 2009 frarøvet 1,8 millioner kroner ved et netbanks-indbrud.

Siden har Finansrådet og forsikringsmæglervirksomheden Marsh A/S arbejdet på at finde en løsning for de små og mellemstore virksomheder.

Løsningen bygger på en forsikringsordning som skal sikre virksomhederne mod tab, hvis en hacker skulle få held til at skaffe sig adgang til netbankskontoen, skriver Erhvervsbladet

”Der er tale om et forsikringsprodukt skræddersyet til behovene hos de små og mellemstore virksomheder,” fortæller forretningsudvikler hos Marsh A/S, Morten Jeppesen til bladet.

Kampen om netbankssikkerheden for virksomheder har været hård og lang siden indbruddet hos Jymika. I et halvt år frem mod sommeren sidste år, kæmpede erhvervsorganisationerne for at finde et fælles standpunkt. Håndværksrådet og Dansk Byggeri havde dog hellere set en lovgivningsændring, i stedet for en forsikringsordning.

”Vi er ærgerlige over at det ikke er lykkes at nå til enighed om en lovgivningsmæssig løsning, fordi det efter vores mening ville være den billigste løsning samfundsøkonomisk,” fortæller Mads Engberg chefanalytiker hos Håndværksrådet.

”Når det ikke er lykkedes at nå til enighed om lovgivningsløsningen endnu, er det fint, at der kommer en forsikringsløsning, som virksomhederne kan benytte sig af. I den sammenhæng er det meget glædeligt, at der fra starten kommer flere produkter så prisen for forsikringsproduktet kan blive konkurreret ned i pris, hvor alle kan være med” siger Mads Engberg til Erhvervsbladet.

Det forventes at 20.000 kunder vil gøre brug af muligheden for at tegne forsikringen indenfor det første år.

I tilfældet Jymika slap den jyske virksomhed med skrækken. Banken, hvor netbanken blev lænset, besluttede at holdet firmaet skadesløs, da man ikke følte, at Jymika var blevet informeret godt nok om det faktum, at firmaet selv havde ansvaret for sikkerheden.
 




IT-JOB

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data specialist med Power BI-kompetencer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere