Her er Sony Ericssons Google-telefon

X10 har masser af kræfter og avanceret kommunikations-styring.

Som forventet annoncerede Sony Ericsson her til morgen deres første Android-mobil under navnet X10. Det er en stor touchmobil med en skærm på hele 4 tommer og tydeligt fokus på multimedie. X10 bliver flagskibsproduktet for en familie af produkter frem til første halvdel af 2010.

Sony Ericsson oplyser at operativsystemet kommer til at være version 1.6 af Android, hvilket virker mærkeligt idet version 2.0 allerede er blevet lanceret og fordi X10 er en meget kraftfuld telefon, som ikke kommer ud på markedet før til næste år. Det kunne dog være at Google har haft en eksklusiv aftale med Motorola om at give dem lov til at komme med den første Android 2.0 telefon, og at vi derfor må vente på en opgradering til version 2.0 fra Sony Ericsson.

Det handler dog imidlertid også om at Sony Ericsson i længere tid har arbejdet på egne programmer og tilpasninger til systemet. Dette kalder producenten selv for UX platformen, og UX står for ”User Experience”. Denne platform vil blive spredt ud til kommende produkter i fremtiden, og er ikke forbeholdt Android-mobiler.

X1 har blandt andet en funktion som Sony Ericsson kalder TimeScape. Denne funktion samler al kommunikation med en person et enkelt sted -  uanset om kommunikationen har foregået via email, sms, Facebook eller Twitter. Funktionen understøtter også billeder og Sony Ericsson har udviklet en smart funktion til ansigtsgenkendelse, så telefonen automatisk tagger dine venner og bekendte på billeder i telefonen. Det lader til at være rigtig smart!

Fortrinlig til multimedier
Derudover har Sony Ericsson også udviklet deres egen brugerflade til en udvidet medieafspiller. Denne kalder de for MediaScape, og den kan vise billeder, afspille musik og videoer. Udover at have adgang til sine medier på telefonen, kan man også hoppe direkte på YouTube fra MediaScape eller besøge Sony Ericssons PlayNow-portal. Der er i parentes også indbygget understøttelse for Android Market, hvor man vil kunne nyde godt af tusindvis af programmer til platformen.

Den trykfølsomme skærm er som sagt 4 tommer stor og har en særdeles imponerende opløsning på 480 x 854 pixels. Der er formentlig tale om en kapacitiv skærm, hvilket betyder at den er mere responsiv end en almindelig trykfølsom skærm, der er baseret på resisitiv teknologi. Skærmen kan vise op til 262.144 farver.

 

Kameraet genkender vennerne
Kameraet er på 8 megapixels og har autofokus. Der er også en lille fotolampe, der skal hjælpe i svagt lys. Kamerasoftwaren kommer med indbygget ansigtsgenkendelse, der er i stand til at tagge op til fem personer på billederne ud fra dine kontakter. Der er også smile shutter, geo-tagging og mulighed for videooptagelser i stor størrelse.

På forbindelsesfronten finder vi aGPS, Bluetooth 2.0, Micro USB-tilslutning og indbygget WiFi. Der er også turbo-3G indbygget med både hurtige download- og uploadhastigheder. Sony Ericsson har derudover også valgt at inkludere et standard 3,5 millimeter lydstik, så man kan tilslutte sine egne høretelefoner til mobilen. Det er noget, vi savner på f.eks. Aino og Satio.

At det er en Android-mobil indebærer at man som bruger af telefonen bør have en konto hos Google og at man anvender Googles tjenester, hvis man vil udnytte telefonen fuldt ud. En del applikationer, såsom Gmail og Google Calendar, findes forudinstalleret i telefonen, men man får også et stort og hurtigt voksende udbud af applikationer i Googles programbutik Android Market. Man er dog ikke helt afhængig af Google, eftersom telefonen fint kan bruge e-mail med POP3 eller IMAP4-protokol. Der findes også understøttelse for Microsofts Exchange-løsning og Sony Ericsson har udviklet en synkroniseringsløsning, der virker med telefonen.

X10 kommer på markedet i første kvartal næste år til en forventet pris på omkring 4.500 kroner. Den vil komme i en sort (Sensuous Black) og en hvid (Luster White) farvevariant.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere