Artikel top billede

Google-software kan genkende ansigter

Google har søgt om patent på ansigtsgenkendelse, men afviser at man vil bruge teknologien.

Flere Google-udviklere arbejder på nye metoder til genkendelse af ansigter på billeder. Det fremgår af en patentansøgning fra Google med titlen ”Automatically Mining Person Models of Celebrities for Visual Search Applications”. Den beskriver et system, som automatisk finder kendte personer på billeder.

Softwaren skulle også være i stand til at trække navnene på berømtheder ud af længere tekster og finde passende billeder af personerne på nettet.

Patentansøgningen fortæller at Google allerede har testet systemet internt. Man har udvalgte nogle tusinde navne fra en database med 30.000 kendte. Google har blandt andet testet deres software med billeder af Barack Obama, Britney Spears og Angelina Jolie.

Det fungerer ikke altid lige godt. Billederne af Obama ligner hinanden og er nemme at genkende, men det er sværere at genkende f.eks. Britney Spears.

Programmet danner selv en slags model af den enkelte persons ansigt ved at sammenføje billeder fra nettet med den samme person. Hvis den pågældende person har solbriller eller skiftende hovedbeklædning kan det skabe problemer.

Google har tidligere afvist at man vil bruge teknologi til ansigtsgenkendelse. Google arbejder ellers angiveligt på en Android-applikation hvor man kan tage billeder af folk og herefter finde deres navn, nummer og mailadresse helt automatisk. Historien blev bragt hos CNN tidligere i år, men Google betegnede den senere som det pure opspind.

Samtidig bekræftede Google dog, at man faktisk råder over den pågældende teknologi – hvilket også fremgår af patentansøgningen.

En Google-talsmand gentager da også, at man ikke har konkrete planer om at bruge ansigtsgenkendelse.

Googles Eric Schmidt sagde sidste uge på en konference om databeskyttelse i Storbritannien, at Google ikke vil være de første til at integrere ansigtsgenkendelse i sine produkter. Han betegnede teknologien som ”meget skræmmende” og advarede også myndigheder mod at bruge den.
 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.