Artikel top billede

Google-software kan genkende ansigter

Google har søgt om patent på ansigtsgenkendelse, men afviser at man vil bruge teknologien.

Flere Google-udviklere arbejder på nye metoder til genkendelse af ansigter på billeder. Det fremgår af en patentansøgning fra Google med titlen ”Automatically Mining Person Models of Celebrities for Visual Search Applications”. Den beskriver et system, som automatisk finder kendte personer på billeder.

Softwaren skulle også være i stand til at trække navnene på berømtheder ud af længere tekster og finde passende billeder af personerne på nettet.

Patentansøgningen fortæller at Google allerede har testet systemet internt. Man har udvalgte nogle tusinde navne fra en database med 30.000 kendte. Google har blandt andet testet deres software med billeder af Barack Obama, Britney Spears og Angelina Jolie.

Det fungerer ikke altid lige godt. Billederne af Obama ligner hinanden og er nemme at genkende, men det er sværere at genkende f.eks. Britney Spears.

Programmet danner selv en slags model af den enkelte persons ansigt ved at sammenføje billeder fra nettet med den samme person. Hvis den pågældende person har solbriller eller skiftende hovedbeklædning kan det skabe problemer.

Google har tidligere afvist at man vil bruge teknologi til ansigtsgenkendelse. Google arbejder ellers angiveligt på en Android-applikation hvor man kan tage billeder af folk og herefter finde deres navn, nummer og mailadresse helt automatisk. Historien blev bragt hos CNN tidligere i år, men Google betegnede den senere som det pure opspind.

Samtidig bekræftede Google dog, at man faktisk råder over den pågældende teknologi – hvilket også fremgår af patentansøgningen.

En Google-talsmand gentager da også, at man ikke har konkrete planer om at bruge ansigtsgenkendelse.

Googles Eric Schmidt sagde sidste uge på en konference om databeskyttelse i Storbritannien, at Google ikke vil være de første til at integrere ansigtsgenkendelse i sine produkter. Han betegnede teknologien som ”meget skræmmende” og advarede også myndigheder mod at bruge den.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere