Købte pavens domæne for 14 dage siden

Hvis den nye pave, Benedict d. 16, ønsker sig en hjemmeside i tiltrædelsesgave, er han kommet en postgang for sent til domænet: www.benedictxvi.com, som en amerikaner købte for over fjorten dage siden.

Den nye pave er kommet for sent til domænet www.benedictxvi.com. En amerikaner købte allerede domænet for mere end fjorten dage side. Det skriver nyhedstjenesten Wired.

Rogers Cadenhead er en skribent fra Jacksonville i Florida. Den første april i år, da det så ud til at der snart skulle vælges en ny pave, købte Rogers Cadenhead seks domænenavne, der passede med seks mulige kandidater.

Og Cadenhead har således ramt plet med benedictxvi.com. Men det var ikke ved guddommelig indsigt, at han fik ideen. Det var snarere et oplyst gæt. Ved at tage i betragtning at paven altid tager et navn, der tidligere har været brugt, fik Cadenhead regnet sig frem til seks mulige pavenavne, som han efterfølgende registrerede som dot-com donæner.

Cadenhead har understreget, at det ikke er hans ønske at tjene penge på domænet, gennem domænepirateri.

»Hvis jeg ikke gjorde det, ville der blot være en anden, der gjorde det,« sagde Rogers Cadenhead i et interview.

Rogers Cadenhead er begyndt at modtage vrede e-mails fra katolikker, der blandt andet beskylder ham for at begå en synd ved at købe domænet. Det er skribenten dog ikke enig i.

»Det kommer an på, hvad man bruger det til,« siger Rogers Cadenhead.

Cadenhead er selv katolik, og han har erklæret, at han vil søge vejledning hos sin bedstemor, om hvad han skal stille op med domænet.

»Man kan vel kalde hende en slags pavelig rådgiver,« siger Cadenhead.

Men hvis planen har været at tjene penge på domænepirateri, er der en ting Cadenhead har overset. Som selvstændig stat har vatikanet nemlig sit eget top-level domæne, i stil med .dk. Så mon ikke pavens hjemmeside ender op på domænet benedictxvi.va.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere