Artikel top billede

AMDs super-processor er forsinket

Det ser ud til at AMD alligevel ikke er klar til at lancere Llano på Computex.

I denne uge holdes den store computermesse Computex i Taiwan og det var ventet at AMD ville lancere sin nye fusion-processor Llano med integreret cpu og gpu til stationære og bærbare computere. Men den ventede pressemeddelelse er stadig ikke trillet ind i indbakken og det ser ud til at lanceringen ikke bliver til noget alligevel.

Den eneste lancering fra AMD på Computex er det nye 9 Series chipsæt, som skal bruges sammen med de kommende ”Zambezi” (FX) processorer med op till otte Bulldozer-kerner. Bulldozer er afløseren for den nuværende K10-mikroarkitektur fra AMD.

De første bundkort med chipsættet og AM3+ sokkel er tilgængelige fra i dag, men den tilhørende processorserie FX kommer først senere på sommeren. Her er der altså tale om den usædvanlige situation, at bundkortene kan købes inden den tilhørende processor er på markedet.

Zambezi kan dog også bruges med den samme sokkel som Phenom II, mens den nye sokkel AM3+ er nødvendige for at udnytte alle energispare-funktioner.

Det ser ud til at der kan gå op til tre måneder inden de første processorer med Bulldozer-kerner er i handlen. Det skyldes angiveligt, at Bulldozer er for langsom – i hvert fald hvis man skal tro Anandtech.

Men den store interesse har samlet sig omkring Llano og her er AMD åbenbart ikke klar til at lancere produktet officielt endnu.

En præsentation med tekniske informationer om Llano slap ud inden Computex, og det forlyder at de første bærbare med hybrid-processoren har en batteritid på ti timer. Men det er stort set umuligt at finde en Llano-computer på Computex, og der er kun nogle enkelte producenter, der har vist prototyper.

Det forlyder at de første Llano-modeller kommer i juni, men det er heller ikke bekræftet. AMD vil kun fortælle, at Llano-processorerne bliver inddelt i tre serier, (Vision) A4, A6 og A8. Sidstnævnte bliver den hurtigste platform til de mest krævende brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere