Artikel top billede

EU fastholder milliardbøde til Intel

Selvom Intel betaler seks milliarder kroner til AMD, fastholder EU bøden på syv milliarder kroner.

Efter at Intel i torsdags indvilgede i at betale mere end seks milliarder i kompensation til konkurrenten AMD for ufine forretningsmetoder, mener Intel ikke overraskende, at EU nu bør lade sit syv milliarder kroner store bøde krav falde. Men sådan spiller klaveret ikke, lyder meldingen fra EU.

Ifølge Version2 siger EU-Kommissionens talsmand, Jonathan Todd, at »Intel har en løbende forpligtelse til at overholde Kommissionens afgørelse fra maj 2009 og EU’s antitrust love. Kommissionen vil fortsætte med at overvåge Intels opfyldelse af afgørelsen fra maj 2009«.

Oversat til jævnt dansk betyder det, at Intel – trods forliget med AMD – skal til lommerne og betale den bøde, som EU udstedte tidligere på året. Desuden vil EU fortsat holde øje med Intels forretningsmetoder.

Heller ikke de to kamphaner, Intel og AMD, er helt enige om, hvad deres forlig vil betyde for fremtiden.

AMD læner sig ifølge Version2 op ad EU-Kommissionens holdning og siger, at aftalen betyder øget fokus på, hvad AMD kan opnå under de nye markedsvilkår. AMD’s juridiske direktør Tom McCoy mener således, at myndighederne stadig er inde i billedet.

Omvendt mener Intels koncernchef Paul Otellini, at myndighederne nu bør lade sagerne falde.

»Generelt har regulatorernes handlinger taget udgangspunkt i klagerne mellem to private selskaber. Nu da problemstillingen er løst af parterne selv, bør det tilfredsstille regulatorer i en vis grad,« siger Otellini ifølge Version2.

Når intel søger at afdrametisere sit mellemværende med EU-Kommissionen kan det hænge sammen med, at selskabet på hjemmebanen i USA står overfor antitrustsager, som også kan blive en dyr fornøjelse.

Så sent som i forrige uge fremlagde statsadvokaten i New York en antitrustsag mod Intel, og selskabet har i forvejen tilsvarende sager fra Japan og Sydkorea om misbrug af sin dominerende position på firma-cv’et.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere