Blockbuster ruster sig til online videokrig

Blockbuster er klar med en streamingtjeneste til Danmark, men venter med at lancere den til markedet er modent.

Blockbusters amerikanske moderfirma er ekstremt presset. Pengene fosser ud af koncernen. I det seneste regnskab udtrykte ledelsen tvivl om, om selskabet overlever det nuværende regnskabsår. Blockbuster har en gæld på 780 millioner dollars, og aktien er styrtdykket i de seneste år, mens online konkurrenten Netflix er på himmelflugt.

Herhjemme har Blockbuster endnu ikke nogle naturlige fjender, men både TDC, Stofa og Microsoft har for alvor hvæsset kløerne.

Digitale tv-bokse fra TDC og Stofa har gjort det nemt at leje film direkte fra sofaen. Og i modsætning til tidligere, så har online-udlejerne sat tegnedrengen bag ambitionerne, så de nyeste film kommer til sofaen og Blockbuster på samme tid.

Senest havde storfilmen Mænd der hader kvinder premiere hos TDC og Stofa samtidig med den kom ud på DVD. Stofa udlejer godt 15.000 film om måneden til kunder i sofaerne, mens TDC udlejede 20.000 film i juli, hvor vejret ellers ikke var til helaftensfilm. Senere i år lancerer Microsoft en filmstreamingstjeneste i fuld 1080p hd til Xbox 360. Sony er også på vej med en lignende service til Playstation 3.

I USA har Blockbuster allerede en filmudlejningstjeneste på nettet, men Søren Heilmann, der er direktør i Blockbuster Danmark, mener ikke markedet er modent herhjemme endnu.

"Vi har den tekniske løsning klar, men vi mener endnu ikke at der er et fornuftigt forhold mellem prisen på filmrettighederne og indtægten fra kunderne," siger Søren Heilmann.

Han understreger dog, at Blockbuster har tjenesten klar.

"Selv om vi gerne vil lancere servicen snart, så er markedet simpelthen ikke modent til at skabe en forretning på streaming endnu," siger han.

Microsoft er klar med deres fuld HD filmtjeneste til efteråret. Alligevel mener Søren Heilmann, at streaming vil eksistere side om side med Blu-ray udlejning i fremtiden, fordi kvaliteten på en disc er bedre.

"Der er et enormt content gap mellem udbredelsen af fuld HD fjernsyn og udbuddet af HD. Det er kun Blu-ray der kan vise folk hvad deres fjernsyn er istand til," siger han.

En undersøgelse som Futuresource har lavet for Videogramforeningen viser, at 58 procent hjem i norden har et HD-tv, mens kun 4 procent af hjemmene modtager et HD signal. Selv om der er mere HD på vej, så vil det 'content-gap' som Søren Heilmann taler om fortsætte. I 2012 vil 79 procent af os have HD-tv, men kun 36 procent af os har adgang til et HD-tv signal. Spørgsmålet er dog om der er et behov for HD materiale. Indtil videre er der kun solgt omkring 650.000 Blu-ray afspillere i hele norden. I resten er Europa ser det endnu værre ud.

Videogramforeningens undersøgelse viser, at markedet for streaming stadig er meget kaotisk, og endnu ikke har fundet sig selv. Det kræver samtidig solide løsninger at komme ind på markedet. I 2013 forventes det at 80 procent af alle solgte tv i Europa vil have adgang til nettet. Men indtil da bliver Blockbuster nødt til at tilbyde en hardware løsning for at kunne udleje streamede film.

Netop nu er den samlede omsætning på online-video markedet i Europa 9 millioner euro. Futuresource forventer, at det stiger til 52 millioner til næste år og i 2012 udgør omsætningen 175 millioner euro. Det gælder dog for alle typer af online-video tjenester. Video on Demand udgør 41 procent af de 175 millioner euro. Selv om det er en enorm vækst, så repræsenterer det stadig kun seks procent af filmmarkedet i 2012. DVD regerer stadig efterfulgt af Blu-ray.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator/produktejer til drift af dataprodukter

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data specialist med Power BI-kompetencer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere