Internet Ventures tabte 40 millioner

Investeringsfirmaet Internet Ventures Scandinavia indkasserede et underskud på 40 millioner kroner sidste år. Sammenlignet med ventureselskaberne Dico og 2M Invest er tabene dog begrænsede.

Et underskud på 40 millioner kroner. Sådan lyder facit for det seneste års aktiviteter i investerings-virksomheden Internet Ventures Scandinavia (IVS). Det skal sammenlignes med et beskedent negativt resultat på 5,9 millioner kroner forrige år.

Tilfreds bestyrelsesformand

Alligevel er IVS' grundlægger og bestyrelsesformand Lars Bruhn ganske godt tilfreds med udviklingen i det få år gamle selskab.

- Hvis du kigger på livsforløbet i et nystartet venturefirma, så begynder der først at komme penge i kassen efter fem-ti år, og i betragtning af, at markedet er vendt rundt, siden vi etablerede os, så bør vi være tilfredse, siger Lars Bruhn.

Internet Ventures Scandinavia har investeret sammenlagt 120 millioner kroner i en portefølje på ti virksomheder. IVS har nedskrevet værdien af to af selskaberne, hvilket trak bundlinien 8,6 millioner kroner ned. Omvendt vurderer Lars Bruhn, at fire-fem af de øvrige selskaber er ?potentielle vindere?.

- Når vi taler om en samlet portefølje på ti selskaber, så synes vi, at det er virkeligt godt, siger han.

Ifølge Lars Bruhn kan de ti selskaber stort set klare sig selv, og der er derfor ikke udsigt til, at ventureselskabet må punge ud med de store beløb.

Internet Ventures Scandinavia A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20012000
OmsætningIkke oplystIkke oplyst
Resultat af primær drift (EBIT)-41,3-7,1
Resultat før skat -39,9-5,8
Resultat-39,9-5,8
Egenkapital143,1148,6
Antal ansatte i moderselskabet63
Nedskrevet værdier for 8,6 mio.
Ud over nedskrivningerne har IVS tabt 18 millioner kroner på driften i porteføljevirksomhederne, mens resten af underskuddet på 40 millioner kroner hidrører fra lønninger og eksterne udgifter.

Foruden Lars Bruhn sidder Danske Bank og Lønmodtagernes Dyrtidsfond i ejerkredsen, der også tæller et par investeringsfirmaer og enkeltpersoner. I bestyrelsen sidder blandt andre den tidligere Framfab-mand Tim Frank Andersen.

Et andet venturefirma med IT som speciale er Dico med forretningsmanden Michael Konnerup i spidsen. Her var tabene sidste år anderledes store. Ifølge dagbladet Børsen har Dico i 2001 tabt 715 millioner kroner på sine aktier - primært i I-data - og det har ædt det meste af egenkapitalen på 370 millioner kroner op.

Vil du vide mere om SDC?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere