Fyrede Ajourit-ansatte går solo

Tre tidligere afdelingsledere i det krakkede IT-uddannelsesfirma Ajourit blæser lavkunjunkturen en lang march og springer ud som selvstændige. Via firmaet OptiMentor vil de tre partnere arbejde på at højne kvaliteten på IT-kursusmarkedet.

IT-branchen er slemt på hælene, og medierne oversvømmes af nyheder om konkurser og betalingsstandsninger.

Men selvom markedet synes som et frådende hav, der opsluger alt og alle, så findes der stadig mennesker, der tør gå imod strømmen og starte noget nyt op.

Michael Wulff, 31, Kristian Guttesen, 38, og Susanne Hansen, 36 blev fyret i slutningen af marts i år, da IT-uddannelsesfirmaet Ajourit Danmark i Ballerup gik konkurs.

Uddannelsesagenter

Siden har de arbejdet på højtryk for at etablere firmaet OptiMentor, hvis hovedforretningsområde er at parre kunder og kursusudbydere på IT-uddannelsesmarkedet. Uafhængige uddannelsesagenter, kalder de sig selv.

Ifølge de tre stiftere handler det om at hjælpe kunderne med at finde ud af præcis, hvad der er behov for af IT-uddannelse i netop deres virksomhed - og derefter gå ud på markedet og hyre de bedste folk til at løse opgaven.


Kristian Guttesen, Michael Wulff og Susanne Hansen blev opsagt fra Ajourit 27. marts i år. 15. april stiftede de OptiMentor.

De tre stiftere har tilsammen 35 års erfaring med IT-uddannelse.

Susanne Hansen har været i branchen siden 1985, hvor hun har beskæftiget sig med salg og undervisning. Hendes opgaver i OptiMentor bliver som konsulent og projektansvarlig.

Kristian Guttesen er uddannet apparatingeniør. Han har været i IT-branchen siden 1994 og har arbejdet i det samme firma i alle årene. Dengang hed det FC Computerservice. Siden har firmaet skiftet navn 11 gange i forbindelse med konkurser og opkøb, indtil det i 2002 gik konkurs under navnet Ajourit Danmark. Kristian Guttesens fokusområde bliver koncept og produktudvikling.

Michael Wulff er uddannet på Høje Tåstrup Dataskole og Københavns Tekniske Skole og har arbejdet med IT siden han blev ansat i FC Gruppen ? det tidligere FC Computerservice ? i midten af halvfemserne, hvor han mødte Kristian Guttesen. I OptiMentor får han ansvaret for salg og opbygning af et netværk.

Ud over de tre grundlæggere er der pt. ansat en enkelt medarbejder, som skal beskæftige sig med marketing og kompetanceudvikling. .

- Det, der adskiller os fra de andre, er, at vi langt henad vejen skal leve af rådgivning alene. Vi har for eksempel ingen ambitioner om at eje et kursuslokale, hvilket er ret usædvanligt i den her branche, siger Kristian Guttesen, der sammen med Michael Wulff bemander direktionen i det lille nyetablerede firma.

Dog kun indtil videre, for virksomhedens struktur ligger ikke fast endnu, skynder han sig at tilføje.

OptiMentor blev registreret i Erhvervs og Selskabsstyrelsen 15. april, og siden er det gået stærkt.

En fed fornemmelse

- Det var en fed fornemmelse, for nu kan vi gøre alt det, vi gerne vil, siger Susanne Hansen om den vigtige dato i firmaets historie.

OptiMentor er stiftet som et anpartsselskab med de tre stiftere som fælles ejere. Når der med tiden kommer flere ansatte ? i dag er der en enkelt lønnet medarbejder på lønningslisten ? er det tanken, at de skal bindes til firmaet som medejere efter en periode, forklarer Kristian Guttesen.

Lokaler er der endnu ingen af, men det er planen, at firmaet skal leje sig ind i nogle kontorer til efteråret. Hverken Kristian Guttesen, Michael Wulff eller Susanne Hansen får indtil videre løn, og derfor er opstartsudgifterne - bortset fra en enkelt medarbejder - begrænset til småinvesteringer i mobiltelefoner og visitkort.

Vi blev fritstillet fra Ajourit og sammen med de penge, vi har fået fra Lønmodtagernes Garantifond, har vi kunnet sætte os stille og roligt ned og gøre tingene ordentligt, siger Michael Wulff og forklarer, at budgettet og omsætningsmålene for det første regnskabsår, der løber over 18 måneder, er yderst beskedne.

Rådgivning

Venner og bekendte med eget firma har rådgivet de tre i opstartsfasen, og Susanne Hansen har deltaget på diverse iværksætterkurser og været i tæt dialog med en erhvervsrådgiver. ?En gammel haj, der har rådgivet utroligt mange?, som hun beskriver ham. I kredsen omkring stifterne er også en regnskabskyndig og en advokat, som bistår med det juridiske.

- Vi behøver jo ikke at opfinde den dybe tallerken, når vi ligeså godt kan gå ud og hente noget sparring udefra. Og de vil jo gerne hjælpe, siger Susanne Hansen.

Ingen af de tre er afskrækket af de dårlige tider i branchen.

- Det kan godt være, at det bliver sejt og hårdt, men vi kan overskue udfordringerne og har selv indflydelse på, hvilken vej vi bevæger os, siger Michael Wulff.

- Hvis vi troede, at det var markedets skyld alt sammen, så sad vi ikke her i dag, siger Kristian Guttesen.

- Vi starter ikke fra bunden, men har et stort erfaringsgrundlag med os. Vi ved, hvad der virker og hvad, der ikke gør. Samtidig er vi et meget lille firma med kun fire ansatte, og det er klart en fordel, fordi vi på den måde er meget fleksible. Det handler ikke om at være store, men om at have den rigtige strategi, og det har vi, siger OptiMentors ældstemand.

- Vi kender branchen og ved, hvor de dygtige personer sidder, tilføjer Michael Wulff.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere