5 myter om linux

Linux er ustabilt og det kræver en højere eksamen at få til at fungere. Der er mange myter om linux. Er de stadig sande?

I kølvandet på dagens Ubuntu-historie følger det sædvanlige spørgsmål, om linux er vejen til himmeriget eller uendelige pinsler.

For at komme nogle af de mange myter og hånlige kommentarer til livs, så har bloggeren J.A. Watson samlet fem myter om linux, som det er på tide at give et servicetjek. Er det stadig tidskrævende og frustrerende at rode med Ubuntu? Man kan læse mere om myterne hos ZDnet, men her er en kort gennemgang af fem myter – og J.A. Watsons kommentarer:

I linux skal alt compiles på egen hånd
»Sådan forholder det sig ikke længere. Måske for 10 år siden. Det er stort set det samme at installere en af de store linux-distributioner fra bunden i dag, som det er at installere Windows. Det er nok hurtigere og lettere. Med linux kan jeg være i gang med en ny computer på under en time.«

Linux understøtter ikke alt hardware

Her er Watson mere tilbøjelig til at give kritikerne ret. Men han mener dog, at de fleste grafikkort, trådløse og så videre i dag er født til at samarbejde med linux.

Der er få programmer til Linux
»Hvis den påstand skal være sand, så kommer det i hvert fald an på, hvilke programmer du mener, og hvor åben du er på at prøve nye ting. Hvis du er en gennemsnitlig Windows-bruger, der har behov for at surfe på nettet, skrive mails, bruge tekstbehandling og regneark, overføre billeder og behandle billederne fra dit kamera, så kan linux sagtens leve op til dine behov. Mange af programmerne er faktisk bedre og mere fleksible på linux«.

Linux er svært at bruge
Her vil Watson ikke give sine kritikere ret. Han mener, at forskellen mellem linux-systemer og Windows er væsentlig mindre end forskellen mellem de forskellige Windows-versioner. På samme måde mener han, at det kræver mere tilvænning at hoppe fra Office 2003 til Office 2007 end det gør at hoppe fra Office til OpenOffice.
»Og hvis man kan finde ud af, at man skal trykke på ”start” for at slukke en Windows-maskine, så er man nok også i stand til at prøve kræfter med linux,« joker Watson.

Linux er usikkert
»Sammenlignet med Windows, der er det ultimative trækplaster for huller, vira, orme, botnets og alt muligt andet, så er det en fornøjelse at arbejde på en linux-maskine«

Læs flere myter på ZDnet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere