Artikel top billede

Dansk Wii-udvikler: Pengene skal hentes på pc'en

Men Nintendo-platformen er en perfekt reklamesøjle.

For to uger siden blev det seneste danske spileventyr sat i søen med lanceringen af Max & The Magic Marker.

Spillet er designet med Nintendo Wiis unikke styringssystem i tankerne, og eksisterer i øjeblikket kun som Wiiware. Altså Nintendos indbyggede downloadbutik, der minder om Steam.

Men allerede på fredag kommer spillet i en PC-udgave. Det er tyske TGC (The Games Company), der vil slippe den lille krøltop løs på pc- og Mac-platformen. Det betyder, at spillet snart vil være at finde i fysiske butikker og i downloadshops som Direct2Drive, Impulse, Steam og på de danske spiludvikleres Press Play egen hjemmeside.

I Wii-udgaven styrer man hovedpersonen med den ene hånd, mens Wiimoten bruges til at tegne elementer, som hovedpersonen skal bruge. Men udviklerne er ikke bange for, at nogle af spillets unikke funktionaliteter går tabt på PC.

”Det bliver selvfølgelig ikke den samme oplevelse, men omvendt så er der også så få, der har deres Wii koblet på nettet,” siger Ole Teglbjærg, der er pr-ansvarlig i Press Play.

Derfor kan det virke besynderligt, at firmaet så helhjertet har satset på den lukkede Wiiware-platform, der er 100 procent afhængig af en internetforbindelse, før spillerne kan få fingrene i spillet. ”Noget vi har mærket er, at man bliver taget seriøs på en helt anden måde, når man er på Nintendo-platformen. Alle kan lave et spil og lægge det til download på deres hjemmeside, men så snart Nintendo har sagt godt for det, så er det en form for blåstempling. Og det har især givet genklang blandt anmelderne. Desuden har Nintendo en stor og fanatisk fanbase, og dem får vi godt fat i ved at udkomme på Nintendo,” forklarer Ole Teglbjærg.

Så det er vel heller ikke forkert at antage, at PC-lanceringen kan skabe en væsentlig større indtægt end Wii?

”Nej, det er også det, vi budgetterer med, må vi indrømme. Nintendo kommer til at fungere som en løftestang, men når vi lidt senere skal gøre tallene op, så er det nok PC-udgivelsen, der skaber den største indtægt,” siger Ole Teglbjærg fra det danske firma, der indtil videre har høstet gode anmeldelser for Max & The Magic Marker.

Spillet har i øjeblikket en score på 77 ud af 100 hos MetaCritics.

Kun begyndelsen
Det er to uger siden, at spillet blev sat til salg, men de økonomiske udsigter ser lyse ud.

”Vores salgsambitioner er ikke opfyldt endnu, men vi er også kun udkommet i Nintendos europæiske region. Snart kommer vi ud på det Nordamerikanske og det japanske marked, og lige nu fokuserer vi på PC-lanceringen på fredag,” forklarer Ole Teglbjærg.

Selv om det ligger et stykke ude i fremtidem, så vil firmaet heller ikke afvise, at der er en opfølger til Max & The Magic Marker i støbeskeen.

Spillet er udformet I den danske spilmotor Unity, hvilket er medvirkende til, at spillet hurtigt og let kan konverteres til andre platforme.

Nintendo tager sin del af kagen, når et spil bliver langet over de digitale skranke . Men ifølge Press Play er royalty-betalingen ok og ikke til at klage over. Press Play har blandt andet fået støtte til udviklingen af Nordic Game Program, Filminstituttet og EU-programmet MEDIA Desk. Desuden har firmaet selv optaget et lån.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere