Nexus One er "hidtil bedste" Google-telefon

Google-telefon er tæt på at være genial, lyder Mobils anmeldelse.

Google Nexus One er endnu ikke til salg herhjemme, så ComONs søsteravis Mobil har anskaffet et eksemplar fra USA. Nexus One er Google første ”egen” mobiltelefon. Egentlig er den lavet af HTC, men bagstykket prydes af et stort Google-logo og telefonen skal sælges via Googles hjemmeside (www.google.com/phone).

Der har været meget hype i teknikverden om denne mobil, og meget af hypen handler om, at det netop er en Google-telefon. For egentlig var den store revolution i Googles mobilsatsning selve styresystemet Android.

Nexus One er en i rækken af mange Android-mobiler, der kommer nu. Men det er klart den bedste Android-mobil hidtil.

Flot skærm

Designmæssigt er der tale om en meget diskret mobil, nogle vil måske kalde den for kedelig. Nexus One har en skærm, der benytter den nye amoled-teknik, og det giver en virkelig lysstærk skærm med gode kontraster.

Skærmen er væsentlig bedre end eksempelvis skærmene i Apple iPhone og Samsung Galaxy (selvom også Galaxy har en amoled-skærm). Skærmen er i øvrigt 3,7 tommer stor.

Der er ikke mange fysiske knapper på Nexus One. På telefonens top sidder en on/off-knap, som man bruger til at låse og slukke skærmen, og til at starte det samme op. Med et langt tryk på topknappen kan man også vælge at slukke telefonen, sætte den på offline eller gøre den lydløs.

Suveræn til medie
Nexus One er den første mobiltelefon med den nye version af Android-systemet (2.1). Der er brugt en del krudt på at fikse især mediefunktioner. Billedhåndteringen i Nexus One er nok noget af den bedste billedhåndtering, vi har set på en mobil. Det er utrolig flot og velfungerende.

Nexus Ones 5-megapixelkamera var en positiv overraskelse for os. Det er faktisk et af de bedre mobilkameraer, vi har prøvet et stykke tid. Okay, kameraet når slet ikke op i klasse med markedets allerbedste mobilkameraer (Sony Ericsson Satio, Nokia N86, Samsung Pixon 12), men billederne bliver rigtig gode.

Video og musik
Også videooptagelse klarer Nexus One rigtig flot - både lys, farver, opløsning og lyd. Opløsningen på 720 x 480 pixel er bedre end de fleste andre mobiler på markedet i dag, og videolyden er også god.

Musikafspilleren er en anden funktion, der har fået et løft i den nye version af Android-systemet. Nu sorteres sangene flot i faner efter artist, album og spillelister.

Almindelig FM-radio findes ikke i telefonen, derimod kan man lytte til webradio via mobilens internettilslutning.

Både Googles tjenester og Facebook er integreret fra starten i Nexus One. Når man tænder telefonen første gang skal man udfylde sin Google-konto (eller oprette en) og Facebook-konto.

Google-funktionerne betyder, at telefonens kalender altid er synkroniseret med Googles onlinekalendere. Du kan altså sørge for, at din computers kalendere er synkroniseret med Googles kalendere, så samme information ligger i computeren og telefonen. Delte Google-kalendere kan man selvfølgelig også få frem i kalenderen i Nexus One.

Dansk tastatur
Selve menusystemet i telefonen findes endnu heller ikke på dansk i den version, vi har prøvet. Vores telefon var dog importeret direkte fra USA, og når Nexus One kommer til Danmark, skal systemet være på dansk.

Man kan dog let hente et dansk tastatur (Scandinavian Keyboard) med dansk ordliste fra programarkivet Market til telefonen. Så til den vigtigste funktion var det muligt at dansk-tilpasse selv den importerede Nexus One.

Vores første indtryk af mobilen er, at der ganske enkelt er tale om en suveræn mobil. Den hid til bedste Android-mobil, og dermed også en af markedets absolutte topmodeller overhovedet. Nu venter vi bare på, at den kommer til Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere